Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Archief
Onder de loep...

White Eagle

Lang geleden als hoofd van de Poncas al een zeer wijs man. White Eagle vervulde ook de rol van medicijnman en geestelijk leider binnen zijn stam. En met zijn drievoudige baan en grote verdiensten voor deDe enige bekende afbeelding van White Eagle is een waterverf schilderij.. indianensamenleving heeft hij geschiedenis geschreven. In de VS is zijn naam later in gebruik geraakt als een eretitel voor mensen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet.
Maar ook na zijn dood is hij nog steeds erg actief. Al sinds de dertiger jaren heeft hij via het medium Grace Cook en anderen vele wijsheden en lessen doorgegeven. Er zijn inmiddels tientallen boeken in omloop met het geestelijk goed van White Eagle. Er is zelfs een White Eagle Lodge die tegenwoordig in meerdere landen afdelingen heeft. Maar ook via andere wegen laat White Eagle nog steeds van zich horen. Zo is er bijvoorbeeld ook White Eagle Net en New-Birth Net en vele particuliere webpagina's. Ook via het Skyletters web is een tekst van White Eagle binnengekomen. Een echte aanrader..

Vele teksten zijn doordrenkt van de oude Indiaanse wijsheden. Het is nog niet zo lang geleden dat de Indianen als een 'primitief  volk' afgedaan werden. Intussen weten we wel beter. Weinig andere volken zijn in staat geweest om zo harmonieus, respectvol en evenwichtig met moeder aarde om te gaan en in volledige harmonie met de natuur te leven als de Indianen. In een van White Eagle's teksten wordt verteld dat de indianen het heel gewoon vonden om te spreken met de grond, de bomen, het water, de dieren, de wolken, de regen enz. omdat dit alles bij elkaar hoort en deel uitmaakt van elkanders bestaan. Hun manier van respect tonen voor de natuur blijkt bijvoorbeeld duidelijk bij de jacht naar voedsel: Niet het eerste dier wat de jager tegenkomt wordt gevangen maar het derde dier. "White Eagle"De achterliggende gedachte is dat de jager dan zeker weet dat het voortbestaan van de diersoort gewaarborgd is; dat hij de natuur niet 'leeg vangt'. Over verantwoordelijkheidsgevoel gesproken.. Daar kunnen we als moderne mens met alle geavanceerde hulpmiddelen die tot onze beschikking staan nog wel wat van leren!

De 'White Eagle', symbool van visie, de 'peace-bird'. Ook symbool van het mystieke aspect van het christendom. 
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top

Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.
 

++archief++      pagina gepubliceerd in maart 2004      ++archief++

 
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved