Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Archief
 

Als mijn leven er op zit, wat dan...?

 
Dat is een vraag die ieder mens ooit in zijn leven stelt. Openlijk, of in stilte. Er zijn niet zoveel mogelijkheden voor een antwoord: eeuwige slaap en verder niets of een overgang naar een nieuw, ander leven. De eerste optie is simpel en behoeft geen verder betoog, maar als u de andere mogelijkheid als een reŰle beschouwt dan wordt het interessant..

Stel u voor dat het leven helemaal niet ophoudt na het sterven zoals wij dat kennen maar dat het eigenlijk meer weg heeft van een nieuwe geboorte, in een ander leven, op een andere manier. Als dat zo zou zijn dan is dat moeilijk als 'toeval' te omschrijven. En als het geen toeval is dan kan het alleen nog maar 'opzet' zijn, ofwel een natuurwet. Dan zou onze kijk op vele aspecten van het leven ingrijpend kunnen veranderen.
Dit idee komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Integendeel, sinds mensenheugenis wordt bij vele volkeren en culturen over de hele aarde gesproken over het leven na de dood. Vaak is deze overtuiging gekoppeld aan een religie of levensbeschouwing. Maar zelfs de natuurvolkeren hebben altijd al een plaats ingericht voor hun 'reis naar de voorvaderen' na de dood. Zo vreemd is het idee dus niet dat het aardse leven slechts een facet is van ons totale bestaan, een stukje van onze persoonlijke evolutie. Natuurlijk zijn dit allemaal slechts opvattingen en ideeŰn die we als mens vorm gegeven hebben.

Maar het wordt allemaal een stuk minder theoretisch als we naar de mensen luisteren die de laatste tocht in hun leven daadwerkelijk gemaakt hebben na bijvoorbeeld een ongeval; de mensen die een 'bijna dood ervaring' gehad hebben. Mensen die in een situatie geweest zijn waarbij de lichaamsfuncties niet langer meer in staat waren om het 'leven' in stand te houden. De verhalen die deze mensen vertellen over hun ervaring hebben veel overeenkomsten, te veel voor toeval. Zij spreken over het achterlaten van hun lichaam, het gevoel weg te zweven, alles van bovenaf te zien. Zij zeggen ook geen lichamelijke pijn meer te voelen en helemaal vrij te zijn van ongemakken. Ook wordt vaak gesproken over een 'tunnel van licht' waar ze doorheen gaan, mooie omgevingen en het tegenkomen van reeds overleden bekenden. Sommigen spreken over een keuze die zij krijgen om weer terug te keren naar het aardse leven omdat het nog niet voltooid is. Deze mensen worden dan op wonderlijke wijze toch nog gereanimeerd, tegen alle medische verwachtingen in. Zelfs een nuchter en logisch denkend mens zal de grootste moeite hebben om deze voorbeelden te beschouwen als toeval of hallucinaties. Het komt eenvoudig te vaak voor.

Een andere groep mensen die aan dit thema bijdragen zijn de mediums. Zij zijn op een geheel andere manier in contact gekomen met leven na de dood, met de nadruk op 'leven'. Als geen ander ervaren zij dat er na de dood volop leven is. De vele geschriften en boodschappen die zij van de overledenen ontvangen uit de sferen laten weinig ruimte over voor een andere mening, of het nu om gesproken of geschreven berichten gaat.
Deze site is vrijwel geheel gevuld met teksten die via automatisch schrift doorgegeven zijn. Het zal duidelijk zijn dat dit niet mogelijk zou zijn geweest als er aan gene zijde niemand aanwezig zou zijn om iets door de spirituele radio te zeggen.

We hebben over het thema 'leven na de dood' ook enkele teksten via automatisch schrift binnen gekregen en nodigen u graag uit om eens te lezen hoe degenen 'met praktijkervaring' hier naar kijken via de volgende links.

Een sterk verwant onderwerp is re´ncarnatie als logische aansluiting op het voorgaande. In een van de volgende thema pagina's zullen we hier vanzelfsprekend aandacht aan besteden.
De redactie.
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top

Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.
 

++archief++      pagina gepubliceerd in mei 2004      ++archief++

 
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved