Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Archief
Op weg naar een nieuwe tijd, maar hoe..?
 
Intussen zijn we aangeland in het jaar 2004 en we hebben vele eeuwen van ontwikkeling en beschaving achter ons liggen. Van nature zijn we als mens nieuwsgierig en willen we zoveel mogelijk leren en begrijpen. Daarom proberen we de geschiedenis van zo ongeveer alles op deze aarde te doorgronden; van het uitsterven van de dinosauriŰrs tot het smelten van de poolkappen. Omdat we ontdekt hebben dat er nog veel meer is dan we hier kunnen waarnemen sturen we zelfs ruimtevaartuigen naar de meest afgelegen planeten en gebieden om te onderzoeken hoe het universum in elkaar zit, hoe alles werkt en hoe het zo gekomen is. En als we denken weer een puzzelstukje op z'n plaats te hebben proberen we daar op de een of andere manier ons voordeel mee te doen. Dat is slim en mooi tegelijk; de geschiedenis als leraar gebruiken..   Onze leergierigheid en almaar toenemend begrip van de natuurwetten en de principes van oorzaak en gevolg maken het juist daarom zo vreemd dat grote groepen van ons zich tegelijkertijd intensief bezighouden met het uitdenken van de meest effectieve manier om een volk, een geloof of een levensovertuiging om zeep te helpen. Op dit punt is er geen enkel verschil tussen wereldleiders en overtuigde terroristen. Beiden zeggen namelijk het kwaad in de wereld te willen bestrijden. Je kunt je afvragen wat nu eigenlijk het kwaad is, de kip of het ei..
Al duizenden jaren wordt er gestreden om land, geloof en macht. Daar weten we intussen alles van. Je zou eigenlijk verwachten dat de mens op dat punt verder gekomen zou zijn dan wat het huidige wereldbeeld laat zien. Een geweldspiraal lost immers niets op.

Je zou eigenlijk verwachten dat de mens op dat punt verder gekomen zou zijn

Ondanks een groeiend aantal kritische geluiden over de denk- en handelwijze op het wereldtoneel zou het wel eens zo kunnen zijn dat het eerst volledig uit de hand moet lopen voordat het besef bij allen doordringt dat dit niet de juiste weg is naar een vreedzame wereld. Een mens die in het nauw zit kan rare sprongen maken, weten we, maar kan daarbij ook tot zeer grote daden komen. Als de noodzaak maar duidelijk is. Een ernstige dreiging op wereldniveau zou zoiets kunnen bewerkstellingen. Iets waarbij de dingen waarover nu gevochten wordt hun betekenis verliezen, in het niet vallen, waarbij onze middelen van bestaan op het spel komen te staan. Een gezamenlijk gevecht voor ons bestaan kan echte verbroedering brengen. Dan draait het niet meer om land, geloof of levensovertuiging maar alleen om mensen en medemensen die in hetzelfde schuitje zitten, mensen zonder 'ballast'. Gezamenlijk bouwend en op weg naar een 'nieuwe tijd' waarin wederzijds respect en het besef van natuurlijke rijkdom bij een ieder weer de plaats heeft gekregen die het verdient. Dan zou de mens een grote stap vooruit zetten en zonder twijfel geschiedenis schrijven, een nieuw tijdperk ingaan, een mijlpaal in onze evolutie..
 
 
 
 
Recent toegevoegde teksten..
Bewustwording
 
13.06.04
22.06.04
27.06.04
Leven & dood 22.06.04
Liefde/vriendschap 10.06.04
Oorlog 03.06.04
Overig 02.07.04
Persoonlijk 27.06.04
Waarschuwingen 02.07.04

 

 


 

Het bovenstaande is een interpretatie van teksten die over dit onderwerp zijn binnengekomen. Vanuit de sferen wordt hierover in duidelijke termen gesproken. U kunt enkele relevante teksten vinden via de volgende links:
tekst 1   tekst 2   tekst 3   tekst 6   tekst 7   Ook kunt u uw visie via het prikbord met andere lezers delen.

 
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top

Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.
 

++archief++      pagina gepubliceerd in augustus 2004      ++archief++

 
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved