Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Archief
Onze Vader(s)...
 
Een van de onderwerpen die de mens in alle tijden en in alle culturen al heeft beziggehouden is de aanwezigheid van 'leiding' of 'een plan' tijdens ons leven. Afhankelijk van onze persoonlijke opvattingen of cultuur spreken we in de huidige tijd in dit verband dan meestal over Jezus, Boeddha, Brahma, Jahweh, Allah, God of het lot. Als stoffelijke mensen willen we het graag zo tastbaar mogelijk hebben en de meeste profeten hebben dan ook een menselijke historie.
Allen verwijzen echter naar een hogere kracht, een bron, die voor ieder mens beschikbaar en toegankelijk is om onze levensweg te wijzen en behulpzaam te zijn. Traditioneel kijken we dan omhoog, naar de wolken, naar de hemel, als we ons willen richten tot die bron. Alsof we verwachten dat het daarboven ergens moet zijn. Maar tegenwoordig beginnen we onze bron steeds dichterbij te zoeken, binnenin onszelf, en laten we het idee van een opperwezen hoog in de hemelen los. En daarmee wordt het allemaal een stuk eenvoudiger om over 'innerlijk besef en leiding' te spreken want het staat los van culturele of religieuze achtergrond. Het gaat er dan ook niet meer om wie nu de ware God is maar het gaat dan om luisteren naar ons eigen hart en de levensweg volgen die daarmee in overeenstemming is. En ergens onderweg zal dan ongetwijfeld ooit die ontmoeting of ontdekking plaatsvinden waar velen van ons al zo lang naar op zoek zijn...

Sommige van de gepubliceerde teksten bevatten een dergelijke strekking, ook al is het meestal niet het hoofdonderwerp. Hoe kijkt u hier tegen aan?
   


Nieuwe rubriek..

Het gebeurt niet snel dat we een nieuwe rubriek maken terwijl daar nog weinig specifieke teksten voor aanwezig zijn maar deze keer hebben we een uitzondering gemaakt. De nieuwe rubriek heet: 'Indiaanse wijsheid' en zal teksten gaan bevatten over de oude indiaanse geneeswijzen en behandelmethoden. We hebben deze rubriek alvast voorbereid omdat de doorgifte van deze teksten ondubbelzinnig is aangekondigd. Bovendien gaat het om een zeer specifiek onderwerp zodat een eigen rubriek wenselijk is. We zijn zelf ook zeer benieuwd wat dit gaat worden en hopen u binnenkort meer te kunnen laten zien, alhoewel het begrip 'binnenkort' in de sferen een heel andere betekenis kan hebben dan wij met ons aardse besef van tijd graag willen denken.. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!
 
Wist u dat..

Inmiddels meer dan 70% van de Nederlanders gelooft dat ons leven niet eindigt bij het sterven van ons aardse lichaam, maar in een andere vorm verder gaat.
September de maand is om onze eerdere keuzes opnieuw onder de loep te nemen. Zaken die ons innerlijke richtingsgevoel niet langer ondersteunen kunnen losgelaten worden; het is tijd om kritisch om ons heen te kijken.
 
Recent toegevoegde teksten..
Categorie______ Tekstlink
Aanmoediging 03.08.2004
Bewustwording 16.07.2004
Indiaanse wijsheid 26.07.2004
Lessen 08.07.2004
Overig 26.07.2004
Persoonlijk 10.08.2004

 

 


Suggesties, opmerkingen..?

We zien ze graag op het prikbord of via ons mailadres.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.
 

++archief++      pagina gepubliceerd in september 2004      ++archief++

 
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved