Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Archief
Wat is de 'waarde' van een mens?
een vraag met vele antwoorden en niet allemaal even fraai..

Enkele jaren geleden hebben onderzoekers berekend dat een volwassen mens ongeveer € 0,60 waard is! Dat is het totaal van alle bruikbare mineralen, metalen enz. De rest zou geen waarde van betekenis hebben..
 
Gelukkig denken we anders als het gaat om de waarde van een mensenleven. Het draait immers niet om de materiele waarde, hebben we geleerd. Maar waarover hebben we het dan wél als we praten over de waarde van een mens?
De aanleiding voor dit stukje tekst is een inzending in de categorie 'dromen' van de recent geopende discussiepagina's op dit web. Dat handelt over een droom over mishandeling van gevangenen op de legerbasis van Guantánamo Bay (Cuba). Inmiddels weten we uit de media dat het mishandelen van mensen niet tot het duistere verleden van de mensheid behoort. Evenmin is het iets wat alleen nog voorkomt in bepaalde landen. Nee, helaas is het gehele duistere scala van mishandeling, variërend van intimidatie tot en met marteling met de dood tot gevolg, nog steeds in gebruik. En blijkbaar zijn de regeringen van de meest beschaafde en democratische landen ter wereld (nog) niet ontwikkeld genoeg om deze praktijken echt te verbannen naar het verleden.
 
Op verzoek: een discussiepagina..

Vele lezers hebben de wens om van gedachten te kunnen wisselen over allerlei spirituele onderwerpen. Tot nu toe hebben we het gastenboek ook opengesteld als prikbord voor ideeën van bezoekers maar dat heeft voor dit doel nogal wat beperkingen. Onze nieuwe webuitbreiding is echter uitstekend geschikt voor discussie en het ventileren van meningen.
Onderwerpen: er is een splitsing in verschillende onderwerpen of thema's. Zo kunt u heel gericht 'browsen'. U mag als bezoeker ook zelf een nieuw onderwerp aanmaken, compleet met het eerste bericht binnen dat onderwerp. Reageren: het is mogelijk om binnen een bepaald onderwerp een reactie toe te voegen. U kunt ook op een reeds geplaatste reactie reageren. Sinds mensenheugenis het bekendste forum ter wereld..Zo kan een echte 'conversatie' ontstaan. Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te nemen bij onze nieuwe en moedigen u aan om 'medegebruiker' te worden. Tenslotte is uw visie ook gewenst..

De eigen belangen zijn kennelijk toch groter dan de zo hoog in het vaandel staande en gepropageerde 'universele rechten van de mens'. De theorie is wel bekend maar 'het komt blijkbaar niet altijd even goed uit..' Hoe ver moet het nog gaan voor er een échte ommekeer komt in het bewustzijn van de mens?, voordat het besef doordringt dat met geweld en dwang verkregen dingen niets waard zijn en alleen een aanzet voor een reactie met méér geweld. Om nog maar te zwijgen over de karmische aspecten die hieraan kleven, want de rollen zullen ongetwijfeld een keer omgedraaid zijn. We hopen dat het u net zo vergaat als ons bij het horen van dit soort misstanden. Het ligt niet in uw en onze macht om hier direct iets aan te doen maar we kunnen wel onze stem laten horen bij de eerstvolgende verkiezingen, of bij een actie die ongetwijfeld weer eens op touw gezet wordt..
Geef een 'menswaardig' voorbeeld en laat uw stem horen! Uw medemens zal u er dankbaar voor zijn..

 

Actueel..

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.

 
Recent toegevoegd...
Categorie___ Tekstlink
Bewustwording 11.01.05

-

17.02.05

-

23.02.05

-

26.02.05
Lessen 14.02.05
Liefde/vriendsch.   05.02.05

-

12.02.05

-

14.02.05
Nieuwe tijd 10.01.05

-

26.02.05
Overig/algemeen 17.02.05
Persoonlijk 17.02.05

 


Suggesties,
opmerkingen..?

We zien ze graag via de
,
het gastenboek
of ons mailadres.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.
 

++archief++      pagina gepubliceerd in februari 2005      ++archief++

 
 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved