Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

Dromen, de mysterieuze taal van de geest..

Maken die filmpjes ons iets duidelijk of is het alleen een bijproduct van geestelijke activiteit?
 

Er zijn een aantal dingen in het leven die écht voor iedereen weggelegd zijn en dromen zijn er in ieder geval één van. We dromen allemaal, alhoewel we ons van de meeste dromen niet bewust zijn; we zijn ze eenvoudigweg weer vergeten zodra we wakker worden. Maar sommige dromen blijven wel geheel of gedeeltelijk 'hangen' en meestal gaat het dan om de laatste waarmee onze slaap langzaam overgaat in ons dagbewustzijn.

We kennen vele soorten dromen, naar gelang de aard of het onderwerp en meestal zijn ze 'geschreven' in de taal van de geest: de symboliek. En daar zit hem nu net de kneep. Uit nieuwsgierigheid en interesse proberen de meesten van ons af en toe een soort vertaling te maken van het gedroomde verhaal. We willen nu eenmaal graag weten waar het over gaat in onze nachtelijke avonturen. Maar dat valt nog niet mee want hoe kom je er achter of het klopt..

Vele onderzoekers hebben in de loop der tijd al enorm veel werk verzet om onze droomervaringen in kaart te brengen en zodoende meer begrip van de dromentaal en -functie te ontwikkelen. Bekende wetenschappers in dit verband zijn Sigmund Freud en Carl Jung. Maar ook via niet-wetenschappelijke weg zijn we veel te weten gekomen over dromen en de betekenis daarvan. Bijvoorbeeld Edgar Cayce is op dit terrein een zeer bekende naam. Hij heeft zijn werk verricht vanuit een trance toestand en zijn boek 'Dromen Duiden' is zo ongeveer een standaardwerk geworden.
 
  Het interpreteren van dromen is alles behalve een rondje door een dromenwoordenboek. Integendeel, het is een zeer persoonlijke aangelegenheid. De droomsymbolen en het -verhaal zijn helemaal afgestemd op uw individuele situatie en uw gedachten. Afgezien van de interpretatie van een aantal universele droomsymbolen bent u daarom in feite de meest aangewezen persoon om uw droom te doorgronden. En dat valt te oefenen onder het motto 'al doende leert men'. Er zijn veel praktische boeken verkrijgbaar die u op weg kunnen helpen bij het aanleren van (uw) droomsymbolen, bv. 'U droomt niet voor niets' (Omega) Vaak zijn er meerdere mogelijkheden maar u voelt vanzelf aan welke voor u van toepassing is. Ook is er veel te vinden op het internet. De dromenstartpagina is hiervoor een uitstekend begin. Wij wensen u veel succes en inzicht toe tijdens uw ontdekkingstocht naar de spiegel van uw geest!
 

Dringend verzoek..
Wij hebben ondervonden dat sommige bezoekers van deze website de functie 'achtergrondmuziek' regelmatig gebruiken als een alternatieve 'radio'. Daarbij blijft de browser dan urenlang openstaan met de muziekfunctie ingeschakeld..
Het is geen enkel probleem om de muziekfunctie intensief te gebruiken maar wij verzoeken u dringend om dat alleen te doen terwijl u op het skyletters web aan het surfen bent. Wij zien ons anders geconfronteerd met aanzienlijke declaraties in verband met overschrijding van het maandelijkse quotum aan dataverkeer voor het skyletters domein. Alvast bedankt voor uw begrip.

Actueel..

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___ Tekstlink
Aarde 06.06.05
Engelen & gidsen 22.04.05
  23.05.05
Indianen 13.04.05
Leven & dood  02.06.05
Oorlog 04.05.05
  05.05.05
Persoonlijk 05.05.05
Troost 13.04.05
Tweelingzielen 13.04.05

-

06.06.05
Waarschuwingen 30.05.05

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in juni 2005      ++archief++


 
   
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  8 juni 2005