Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

De geheimzinnige kracht van edelstenen..
Bijzondere krachten worden toegeschreven aan vele soorten gesteente en aanverwanten.
Oud bijgeloof..?, of een herontdekking van 's werelds oudste medicijnkast...?

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd in hoeverre het gebruik van edelstenen een positieve bijdrage kan leveren bij ziekten, kwalen en ander ongemak?
Velen onder ons zijn overtuigd van de heilzame werking op lichaam en geest die toegeschreven kan worden aan die kleine harde brokjes, waar onze aarde zo lang over heeft gedaan om ze te maken. Maar er zijn evenveel mensen die grote vraagtekens zetten bij die vermeende 'medicijnsteentjes'.
Helaas begrijpen we nog niet veel van het mechanisme van de werking van geneeskrachtige stenen waardoor de toepassing meestal beperkt blijft tot de groep 'gelovigen'. Dat is eigenlijk een beetje vreemd want het gebruik van homeopathische geneesmiddelen is voor de meesten geen hocuspocus meer, terwijl het mechanisme van de werking daarbij in veel gevallen ook niet aangetoond kan worden. Praktijkervaring heeft ons geleerd dat het niet noodzakelijk is dat we eerst verstandelijk begrijpen wat er gebeurt voordat we er baat bij kunnen hebben. En kunt u een reden bedenken waarom dat ook niet zo met edelstenen zou kunnen zijn? 
Er zijn natuurlijk wel theorieën over de werking van edelstenen en de volgende klinkt erg aannemelijk. Alle materie op deze aarde (en daarbuiten) heeft een onverbrekelijke relatie met allerlei vormen van energie zoals we inmiddels hebben ontdekt. Sterker nog, alle materie heeft vele vormen van energie in zich opgesloten. Om een beetje bij het onderwerp te blijven kunt u denken aan de ouderwetse kolenkachel. Wát een enorme hoeveelheid warmte komt er vrij uit zo'n zakje kolen als je dat op de juiste manier gebruikt. En dan hebben we het alleen nog maar over één enkele soort van vrijkomende energie, n.l. infrarode staling die wij ervaren als warmte. 

Alle materie waarin energie is opgeslagen, dus ook ons eigen lichaam, heeft een energieveld. Bij de mens is dat nog complexer omdat we op meerdere niveaus energie uitstralen, zowel vanuit ons stoffelijke lichaam als uit onze niet-stoffelijke lichaam. En binnen die energievelden is het ook nog tweerichtingsverkeer. We kunnen gemakshalve ook over onze aura spreken. Het is ook bekend dat je met je aura 'waar kunt nemen' en 'uit kunt wisselen'. Denk maar eens aan die keer dat u op dat feestje was en u dat onverklaarbare onbehaaglijke gevoel kreeg toen u tegen die ene gast aanstootte.. Of dat we ineens onbedaarlijk beginnen te geeuwen als we bij die ander in de buurt komen.. Zoiets hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Als ons energieveld in contact komt met een ander energieveld zal er een uitwisseling plaatsvinden. Via dit idee kun je ook de werking van geneeskrachtige stenen beschouwen; een uitwisseling van bepaalde energieën. Nu gaat het er alleen nog om de juiste energie op de juiste plaats te krijgen zodat er een heilzaam effect ontstaat.. 

  Alle lichamelijke en geestelijke processen in ons lichaam hebben hun afdruk in ons persoonlijke energieveld, onze aura. Via dit energieveld zijn deze processen 'bereikbaar' geworden, hebben ze een verbinding met de buitenwereld. Zodra we daar een ander energieveld bij in de buurt brengen dan zal er een uitwisseling plaatsvinden; er wordt een nieuw evenwicht ingesteld waarbij de nieuw aanwezige energieën een plaats krijgen. Maar omdat onze aura een 1:1 afdruk is van onze innerlijke lichamelijke en geestelijke processen zal die wijziging ook gevolgen krijgen binnen ons zelf. Daar moeten die wijzigingen immers ook 'doorgevoerd' worden. En zo zou een edelsteen met de juiste soort energie een genezingsproces binnen ons lichaam kunnen bewerkstelligen.. Geen hocuspocus dus maar een prachtig natuurlijk proces. 
We moeten zuinig zijn op de 'toegangspoort' naar ons innerlijk want net zo gemakkelijk kunnen we blootgesteld worden aan 'schadelijke' energie. Denk maar eens aan de kwalijke gevolgen van wonen naast een zender voor telefoonsignalen.. Of blootgesteld worden aan radioactief materiaal, bijvoorbeeld vulkanisch gesteente.. Dan kunnen er innerlijke veranderingen plaatsvinden die we niemand toewensen. Ook in dit verband: wees uw broeders hoeder! 

Het bestuderen van de eigenschappen van de vele soorten edelstenen is al zo oud als de weg naar Rome. Daar is inmiddels veel kennis over vergaard. Kennis waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen want wat is er nu mooier dan de middelen gebruiken die de natuur voor ons heeft gemaakt uit de goed gevulde medicijnkast van onze aarde..

Meer lezen over geneeskrachtige edelstenen, eigenschappen en remedies? Begin dan eens op de volgende websites: startpagina1  startpagina2
 

Actueel..

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___ Tekstlink
Aarde 06.06.05
Bewustwording 10.07.05
Engelen & gidsen 26.07.05
Leven & dood   02.06.05

-

28.06.05

-

14.07.05

-

14.07.05
Liefde/vriendsch. 22.06.05

-

10.07.05
Oorlog 24.07.05

-

24.07.05
Tweelingzielen 06.06.05

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in juli 2005      ++archief++


 

 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  26 juli 2005