Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 


Aan het einde van ieder jaar, als het plantenrijk kleur bekent, vallen de blaadjes van de bomen en zijn we getuige van een prachtig, onstuimig en indrukwekkend 'stervensproces'. De natuur laat haar volgroeide delen los en voedt daarmee tegelijkertijd de jonge aanwas van het nieuwe seizoen. En dit wonderlijke schouwspel herhaalt zich keer op keer..

De symboliek hiervan heeft vele overeenkomsten met die van ons eigen leven. Eigenlijk niet zo vreemd, aangezien we zelf ook onderdeel zijn van diezelfde natuur, zij het met een andere cyclus. Ook wij reageren op de seizoensveranderingen en sommigen van ons hebben daar grote moeite mee. Die mensen ervaren ˇˇk een innerlijke onrust en het onstuimige, zoals dat buitenshuis zichtbaar is, en raken daardoor niet zelden van hun koers af. Voor de meeste seizoensgevoelige mensen wordt deze periode dan gekenmerkt door een gevoel van onbehagen, prikkelbaarheid, lusteloosheid, vermoeidheid, gebrek aan levenslust, motivatie enz. Je hoort dan vaak uitspraken als: 'Ik zit nu niet lekker in m'n vel', of: 'Ik kan niet tegen de winter', of: 'in de lente gaan al m'n kwalen weer over'. Dan heeft een sterke band met de natuur ook z'n nadelen..
Er is ook een kleine groep mensen voor wie het natte seizoen een zeer zware opgave is. Zij belanden in een sterke depressieve maalstroom en moeten hard vechten om niet 'koppie onder' te gaan. Als er dan in hun leven ook nog moeilijke en onoverzichtelijke gebeurtenissen plaatsvinden, dan kan het voor sommigen te zwaar worden. Heel af en toe horen we in onze omgeving over mensen die kennelijk aan het einde van hun mogelijkheden waren en zelf uit het leven gestapt zijn. Dat is een bijzonder trieste gebeurtenis die duizend vragen oproept en je even laat wankelen op je benen. Verslagenheid, boosheid, ongeloof en soms schuldgevoel bij de nabestaanden. Waarom..?, wanhoopsdaad..?, was het echt zo moeilijk..?, waarom zagen we dat niet aankomen..?, was dit echt onvermijdelijk..?, enz.
Met welke vragen en problemen zou het 'slachtoffer' geworsteld hebben voordat het besluit genomen werd..? We mogen er wel van uitgaan dat hij of zij geen uitweg meer zag, wat de problemen ook geweest zijn. Maar was er dan ook Úcht geen uitweg meer..? Welke problemen zijn zˇ groot dat je alleen nog maar kunt besluiten om te stoppen met leven..? 

  Of: wanneer besluit iemand om niet meer verder te leven..? Intussen weten we wel dat deze overwegingen meestal impulsief ontstaan, wellicht op een moment dat de problemen zˇveel pijn en verdriet veroorzaken dat de emotionele grenzen van diegene ruimschoots overschreden worden. En het is wel enigszins voor te stellen wat er dan gebeurt; totale ontreddering en het verlies van alle perspectief en waarde in het leven. Zelfstandig nadenken is op dat moment niet meer mogelijk, er is alleen nog maar pijn en uitzichtloosheid. Maar emoties bestaan slechts tijdelijk. De kans dat iemand op een andere manier over dingen denkt is groot, zodra de emoties weer wat geluwd zijn. Wat jammer als die verwarde mens dan al een stap gezet heeft van waar geen weg meer terug is..

Ongetwijfeld zal deze mens met evenveel liefde opgevangen en opgenomen worden aan gene zijde als ieder ander. Maar het aardse leven heeft dan niet kunnen brengen wat bedoeld was. En ook het leven van anderen krijgt hierdoor een andere wending. Er is immers een karmisch gekozen 'medestudent' uitgevallen.
'Wees uw broeder's hoeder' is een bekend gezegde en in deze situaties van levensbelang. Het spreekt voor zich dat we elkaar een handje moeten helpen als het echt moeilijk wordt. Als de rollen een keer omgekeerd zouden zijn dan zouden we daar zelf immers ook erg dankbaar voor zijn..
Over dit onderwerp hebben we ook enkele teksten ontvangen. Kijk maar eens bij:

tekst 1 - tekst 2 - maar ook tekst 3

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 17.10.05

-

31.10.05

-

12.11.05
Bewustwording 09.10.05

-

19.10.05

-

19.10.05b

-

01.11.05
Engelen & Gidsen 19.10.05
Indianen wijsheid  23.10.05
Leven & dood   31.10.05

-

07.11.05

-

17.11.05

-

22.11.05
Overig 01.11.05
Troost 17.10.05

-

13.11.05
Tweelingzielen 09.10.05

-

31.10.05
Waarschuwingen 13.11.05

 


Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in november 2005      ++archief++


 

 

 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  23 nov 2005