Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

Spirituele readings en privacy, een conflict..?


Steeds meer neemt de belangstelling in de media toe voor spirituele mediums. De laatste tijd is het Amerikaanse medium Char regelmatig op tv te zien, waarbij ze tijdens de show meestal een aantal readings doet. Veel van haar gasten zijn bekende Nederlanders. Niet zo vreemd, gezien het feit dat het betreffende tv-station een commercieel karakter heeft. Bovendien zorgen bekende namen voor meer geloofwaardigheid en hogere kijkcijfers. De strekking van deze tekst gaat niet over het medium Char of welk ander medium dan ook; de verwijzing naar dit programma is zuiver illustratief en ter controle van het volgende bedoeld..

De meeste genodigden bij zo'n reading praten tijdens of na de sessie nog even na met het medium. Dat zijn meestal woorden van dank en ontroering. En dat is logisch want het gaat doorgaans om emotioneel gevoelige zaken. Maar je hoort ook vaak uitspraken als: 'Onbegrijpelijk hoe u dat kunt weten'.. of: 'Wat knap dat u zoveel details weet'.., of: 'U kunt dwars door me heen kijken want dat had ik tegen niemand anders verteld'..
Dat klinkt natuurlijk erg leuk voor het medium en ook de (commerciŰle) programmamakers smullen van zulke teksten maar het heeft natuurlijk niets te maken met de werkelijkheid. Het medium, welk medium dan ook, als persoon heeft vanzelfsprekend geen enkele mogelijkheid of 'vermogen' om achter de schermen van iemand anders' leven, doen of laten te kijken. Dat zou een forse inbreuk op iemands privacy veroorzaken en dat is toch een heilig principe, ˇˇk in de spirituele wereld. Wat de genodigden kennelijk niet goed begrepen of niet goed uitgelegd gekregen hebben, is dat tijdens zo'n sessie de aanwezige spirituele gidsen de informatie doorgeven aan het medium. Dat gebeurt in een vorm die past bij de gevoeligheid en kwaliteiten van het medium en kan bijvoorbeeld in beelden, woorden, gedachten of combinaties van welke andere manier dan ook. Het medium zÚlf kan dus alleen maar doorgeven en/of interpreteren wat de gidsen op deze wijze aangeven. De rol van medium is dus die van een tussenpersoon met een bepaalde gevoeligheid en begrip voor de spirituele wereld. En die gevoeligheid maakt een of meerdere vormen van communicatie mogelijk met de geestelijke wereld. Vanzelfsprekend zal de privacy van iemand op deze manier nooit in gevaar komen, daar waken de gidsen tenslotte over.
  Mediums zijn mensen..
Er bestaat nog veel onbegrip bij grote groepen mensen over de aard van spiritueel contact en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Wellicht draagt dat onbegrip er mede toe bij dat veel mensen nog een afwijzende houding hebben ten aanzien van spirituele mediums. Er zijn helaas inderdaad mediums die een 'interessante hocus-pocus' sfeer creŰren en daarmee de spiritueel ge´nteresseerde medemens op het verkeerde been zetten. Dat is erg jammer want daarmee blijft het 'grijze gebied' bestaan. Maar mediums zijn ook maar gewoon mensen van deze aarde met de bijbehorende gebreken; niets menselijks is ons vreemd. Ego slijt en de wijsheid komt met de jaren, dus dit probleem zou zich in de loop der tijd vanzelf moeten oplossen. Ieder mens en dus ook ieder medium heeft een eigen verantwoordelijkheid over zijn of haar doen en laten. En we mogen er wel van uitgaan dat een medium die zijn of haar gaven in dienst stelt van de medemens, dat oprecht en op de voor hem of haar best mogelijke manier zal doen. Mediums die minder oprechte motieven hebben vallen vanzelf een keer door de mand en hebben dan uiteindelijk ook geleerd wat ze kennelijk nog niet helemaal begrepen hadden.
 
Echt of onecht, goed of fout, eerlijk of oneerlijk, uw eigen gevoel geeft u daar feilloos antwoord op. Maar u moet dan wel luisteren met uw hart..

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 18.01.06

-

22.01.06
Aarde 29.01.06
Bewustwording 11.01.06

-

12.01.06

-

13.01.06

-

16.01.06

-

18.01.06
Engelen & begel. 07.02.06
Lessen 02.01.06
Leven & dood   01.01.06

-

17.01.06

-

14.02.06
Liefde & vriendsch 18.01.06
Oorlog & geweld 07.02.06
Overig 07.02.06

-

19.02.06
Persoonlijk 10.02.06
Tweelingzielen 05.02.06

 Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in februari 2006      ++archief++


 

 

 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  21 feb 2006