Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief


Als we aan gene zijde denken dan kijken de meesten van ons in gedachten naar boven, naar de lucht boven ons. Want we hebben als kind toch een beetje meegekregen dat 'de hemel' zich ver boven de wolken moet bevinden. Waar zou ie anders moeten zijn? Hier beneden op aarde hebben we er in ieder geval nooit iets van gezien. Inmiddels weten we natuurlijk wel beter maar omwille van de symboliek blijven we nog steeds naar de wolken kijken. Gewoon bij gebrek aan een betere (stoffelijke) voorstelling van de wereld waar wij momenteel niet leven.. 
 
Toch blijft het intrigeren, die wereld waar we allen vandaan komen en ooit weer naar terugkeren. Hoe ziet het er daar uit..?, Zijn daar ook seizoenen..?, Waar is die wereld eigenlijk..?, En als we dan weer terug zijn, is ons bewustzijn dan weer compleet, inclusief de herinneringen van voorgaande levens..? enz..
Bij dit soort vragen blijven we toch als een aardse mens denken. We kunnen immers niet anders met ons huidige beperkte begrip van ons wezen en de stoffelijke werkelijkheid om ons heen. 

Veel van onze vragen zouden misschien opgehelderd worden als we eens een kijkje zouden kunnen nemen aan gene zijde. Maar kennelijk is dat toch uitsluitend weggelegd voor de mens die de volledige tocht heeft afgelegd en een nieuw voltooid leven in zijn boekje laat aftekenen. Zelfs de mensen die een 'bewuste' bijna-dood ervaring hebben gehad kunnen al deze vragen ook niet beantwoorden. Zij hebben weliswaar een glimp kunnen opvangen van een stukje thuisland maar de uitwerking daarvan lijkt meer op een ingrijpende en zeer persoonlijke spirituele ervaring dan op een verkenningstocht. Gene zijde blijft dus 'een andere wereld' en geeft haar geheimen niet prijs. 
  We kunnen weinig anders concluderen dan dat dit inzicht niet bestemd is voor de mensen die nog op aarde leven. En met een beetje voorstellingsvermogen kunnen we het 'waarom' daarvan misschien wel begrijpen. We weten intussen wel dat het aardse leven niet eenvoudig is en vol van beperkingen, zowel fysiek als in onze leefomstandigheden, in vergelijking met het leven aan gene zijde. Denk maar eens aan: ziekte, pijn, oorlog en geweld, honger, onderdrukking, rampen enz. Als we ons als aardse mens bewust zouden zijn van het leven in de sferen dan zou die kennis een loodzware last worden tijdens ons leven hier. We zouden ons met het beperkte menselijke denken zeker afvragen waarom we het onszelf allemaal zo moeilijk zouden maken en op een gegeven moment ongetwijfeld de kortste route naar 'huis' kiezen, hoe drastisch die ook zou zijn. Dat we daarmee onze persoonlijke evolutie, en ook die van anderen, alleen maar zouden verlengen, geven we op dat moment vast niet zo'n hoge prioriteit. We zijn tenslotte maar mensen. Misschien is het daarom maar goed dat we ons niet veel herinneren van het thuisfront zolang we 'op reis' zijn. Dat is uiteindelijk dan toch in ons aller belang..

Leestips:
Gene zijde1   Gene zijde2
Gene zijde3   Gene zijde4

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 13.03.06

-

10-04-06
Aarde 27.03.06
Bewustwording 03.03.06

-

04.03.06

-

14.04.06

-

15.04.06
Engelen & begel.  03.03.06

-

02.04.06

-

24.04.06
Indianen wijsheid 28.03.06
Leven & dood 16.04.06
Oorlog & geweld  17.03.06
Overig 04.03.06

-

16.04.06
Persoonlijk 13.03.06

-

17.03.06

-

10.04.06

-

18.04.06
Tweelingzielen 02.04.06
Waarschuwingen 18.04.06

 


Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

topEerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in april 2006      ++archief++


 

 

 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  26 apr 2006