Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

Hebben we cht iets gemist in dit meesterwerk..?


elden heeft een nieuw verschenen boek zoveel emoties losgemaakt in de wereld als de inmiddels overbekende 'Da Vinci Code' van Dan Brown. Wat als een spannende thriller op papier begon, is in korte tijd uitgegroeid tot een complete reality-thriller waarin de verschillende kampen zich duidelijk aftekenen. Nog iedere week zien we nieuwe tv programma's waarin het verhaal op elk detail minutieus wordt uitgediept en beoordeeld op waarde. En wij maar denken dat het gewoon spannende proza zou zijn, een nieuw jasje voor ideen en opvattingen die al hl lang bestaan. Wat veroorzaakt nu eigenlijk al die commotie? Het moet wel heel erg belangrijk zijn want de 'wedstrijd om het gelijk' is bijna ng spannender geworden dan het boek zelf..

Zoals in iedere thriller handelt een belangrijk deel om de strijd tussen 'goed' en 'kwaad'. Een ander belangrijk aspect van een goede thriller is het realiteitgehalte. Om echt geboeid te raken moet de lezer het idee krijgen dat het verhaal werkelijkheid zou kunnen zijn. Een succesvolle manier om dat te bereiken is door feiten en fictie met elkaar te verweven op een manier dat de lezer het onderscheid niet meer kan maken. Dan Brown is op dat punt een echte kunstenaar gebleken, getuige de vele en omvangrijke onderzoeken die door talloze organisaties en instituten ineens gedaan worden om 'die waarheid' vast te stellen. Is de twijfel dan ook toegeslagen binnen deze kringen? Of is er misschien cht iets te verbergen..? Of nog te ontdekken..?

Laten we niet meegaan in al die speculaties en gewoon ons gezond verstand gebruiken. En van de hot items is de stelling dat Jezus in zijn tijd op aarde een verhouding zou hebben gehad met Maria Magdalena en zij zelfs kinderen zouden hebben gehad. Afgezien van het feit of dat nu een officieel huwelijk is geweest of niet, lijkt het toch heel logisch en waarschijnlijk dat Jezus een behoorlijk deel van zijn leven als een gewoon mens tussen de anderen in zijn tijd heeft geleefd en dus ook de normale aspecten van het aardse leven heeft gekend. En een vrouw en kinderen waren k 2000 jaar geleden al de gewoonste zaak van de wereld..
 
Het is ons een raadsel waarom dit niet zou kunnen passen in zijn latere rol als voorbeeld voor de mensheid. Natuurlijk, de geschriften hebben een andere voorstelling van zaken. Maar wie kan de waarheid daarvan controleren? Zo zijn er vele vermeende feiten die op een bepaalde manier uitgelegd worden. En de schriftmakers van weleer hadden ook opdrachtgevers met alle menselijke eigenschappen en gebreken. Ongetwijfeld heeft de denkrichting uit die tijd een rol gespeeld bij de wijze waarop inhoud werd gegeven aan de geschriften. Dat gebeurt in onze huidige tijd immers ook en zal waarschijnlijk nooit verdwijnen.
Niets menselijks is ons vreemd..

Wat ons betreft is de drukte rond het verhaal van Dan Brown een beetje overbodig want we kunnen allemaal op onze klompen aanvoelen dat de feiten, zoals ze door de eeuwen heen verkondigd zijn, niet helemaal correct zullen zijn. Enerzijds door gebrek aan origineel materiaal en anderzijds door de altijd aanwezige 'belangen'. Er is n troost: alle geheimen zullen ooit prijsgegeven worden, dat is een natuurwet. En tot die tijd: gebruik de Da Vinci Code waarvoor het bedoeld is, als een spannende thriller. Geniet er van en laat uw eigen ideen de vrije loop; ze zijn evenveel waard als die van iemand anders..

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Bewustwording 23.05.06

-

31.05.06

-

15.06.06
Engelen & begel.  31.05.06
Indiaanse wijsheid 31.05.06
Lessen 15.06.06
Leven & dood 13.05.06

-

27.05.06

-

31.05.06
Persoonlijk 31.05.06
Troost 01.05.06
Tweelingzielen 02.05.06

-

22.05.06

-

11.06.06

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in juni 2006      ++archief++


 

 

 
 

Copyright 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  21 juni 2006