Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
 
Archief


De meesten van ons hebben wel hun ideeën over het aardse leven en daarna. En hoe meer we daarover gelezen, gedacht en gediscussieerd hebben, hoe 'normaler' en vanzelfsprekender dat allemaal lijkt te worden. We zien onszelf als veel méér dan een stoffelijk wezen met een bewustzijn, ook al is dat tijdens ons aardse bestaan zeer beperkt beschikbaar. En alhoewel we dat soms jammer vinden, begrijpen we toch wel dat juist deze beperkingen het mogelijk maken om de ervaringen op te doen die we voor dit leven hadden gepland. Zo dóórfilosoferend bezien we ons leven en dat van anderen op een goed moment vanuit 'het grote geheel' en wordt het rad van wedergeboorte, onze lange reeks van levens, een vanzelfsprekendheid. De betekenis van leven en dood, geboren worden in deze wereld en daarna weer in de sferen, dreigt soms gereduceerd te worden tot een logisch en noodzakelijk 'gebeuren', slechts bedoeld om van de ene klas naar de volgende te gaan.
Totdat er iemand die ons dierbaar is overgaat..


We maken het allemaal mee in ons leven: het heengaan van onze naasten. En ook al denken we dit te begrijpen en zelfs het mooie er van inzien, het écht loslaten van iemand uit ons leven is iets waar we ons niet op kunnen voorbereiden. Ondanks al ons begrip voor dit aspect van het leven en de vooruitgang die daaruit voortkomt, het verliezen van een dierbare velt de sterkste persoonlijkheid. Dan helpt het niet om te weten dat 'dood' niet het einde van het leven betekent. Evenmin helpt het om te beseffen dat voor die naaste het aardse leven niets meer te bieden had. Zelfs een moeilijk ziekbed en onze overtuiging dat overgaan dan een 'verlossing' betekent, helpt ons niet te voorkomen dat we op een emotioneel dieptepunt terechtkomen waarin een hoofdrol is weggelegd voor boosheid, onmacht, gemis en verdriet.

Maar ook degenen die wat minder nauw betrokken waren bij de persoon die 'weer naar huis is' pinken vaak een traantje weg. Is het niet vanwege de herinnering aan een eerder overleden naaste en alles wat daarbij hoorde, dan is het wel vanwege het besef van de grootsheid van dit alles. De geboorte en het sterven van de mens, het begin en het einde van één van de fasen in de persoonlijke evolutie van de ziel, is en blijft een emotionele en indrukwekkende gebeurtenis. En het gaat niet wennen, integendeel !
 

Hoe meer we gaan begrijpen van het aardse leven en het vervolg daarop, hoe dieper het ons lijkt te raken. Misschien wel omdat we daardoor het leven met elkaar, in goede tijden en in minder goede tijden, steeds meer gaan waarderen. Leven doen we nu eenmaal in teamverband, anders komen we niet veel verder. En de teamleden zijn in eerste instantie natuurlijk onze eigen directe familie waarmee we meestal het grootste deel van ons leven samenspelen. Dat daar nog wel eens problemen bij ontstaan lijkt vrij logisch: geen vooruitgang zonder strijd. Maar laten we dat niet langer laten duren dan strikt nodig want een mensenleven is toch al niet erg lang. Bovendien valt er niets te winnen in een ontwrichte situatie. Respecteer elkaar en gun ieder zijn eigen mening, dan is dat andersom ook zo. Laten we onze tijd in dit leven goed gebruiken en ons steentje bijdragen aan het 'team'. Dan wordt het een mooi leven en kunnen we elkaar te zijner tijd met liefde en respect een goede reis naar huis wensen. Tranen krijgen dan een extra betekenis: dan hoort 'dankbaarheid' er voortaan ook bij..

Leestips: tekst1 - tekst2 - tekst3

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Bewustwording 10.08.06

-

16.08.06
Engelen & gidsen 10.08.06

-

23.08.06
Lessen 11.07.06

-

25.08.06
Leven & dood 25.07.06

-

27.07.06a

-

27.07.06b

-

23.08.06

-

24.08.06
Oorlog en geweld  23.06.06
Persoonlijk 27.06.06

-

28.06.06
Tweelingzielen 11.06.06

 
Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in augustus 2006      ++archief++


 

 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  27 aug 2006