Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

 

Wanneer we als mens geboren worden beginnen we aan een nieuw leven zonder bewuste herinneringen uit eerdere levens. Ook onze eerder verworven kennis en inzichten lijken te zijn achtergebleven: een blanco start, als een onbeschreven blad.

We hebben allemaal wel eens gedacht dat het misschien wel handig zou zijn om toch wat kennis mee te nemen naar de 'nieuwe school'. Dan hoef je immers niet alles meer opnieuw te leren want dat lijkt zo'n verspilling van tijd en energie. Ons nieuwe leven zou misschien een stuk eenvoudiger kunnen worden. Laten we er eens van uit gaan dat dit inderdaad mogelijk zou zijn. Hoe zouden we de wereld en haar andere bewoners dan ervaren..? En hoe zouden die andere bewoners ons dan ervaren..?

Onze levens op aarde zijn in feite stageperioden in onze geestelijke evolutie: de praktijklessen van het stoffelijke bestaan. En de theorie is niet veel waard zonder de bijbehorende praktijkervaring. Daarmee verandert immers 'het geleerde' in 'weten', en na vele aardse levens in 'wijsheid'.
Maar waarom dan iedere ronde wéér alle problemen van het opgroeien meemaken, de kindertijd, de pubertijd, het moeizame proces van volwassen worden. En als je dan eenmaal zover bent loop je tegen nieuwe hindernissen aan in je omgeving, je werk, je familie, je relatie, je gezondheid enz.

Misschien zijn al die herhalingen toch niet zo 'hetzelfde' als het lijkt. Als jongen of als meisje opgroeien geeft een totaal andere invulling van je leven. Evenals in Afrika geboren worden of in Nederland. Je kunt bakker worden of ruimtevaarder, postzegels verzamelen of in een bandje spelen.. En zo zijn er nog duizenden andere mogelijkheden, die allemaal andere bezigheden, contacten en situaties met zich meebrengen. Eindeloos veel variatie en minstens zoveel leerstof in het verschiet dus. En door al die tegenstellingen leren we gaandeweg ook om situaties vanuit verschillende perspectieven te bezien. Het valt dus wel mee met die 'herhalingen' iedere keer als we op aarde komen. Met oneindig veel mogelijkheden zal ieder leven van ons zonder twijfel 'uniek' zijn.

  Een ander aspect is dat we samen met anderen ons leven leiden. Alléén valt er immers niet zoveel te leren als gezamenlijk. We geven elkaar telkens weer een aanleiding om met iets nieuws aan de slag te gaan, gewoon door ons eigen (unieke) leven te leiden, met onze eigen ideeën.
Stel dat we herinneringen en ervaringen uit vorige levens bewust met ons mee zouden dragen tijdens ons huidige leven. Die ervaringen, dat 'weten', zou afkomstig zijn van een ander leven met andere omstandigheden en daar naadloos bij passen. Maar zouden die ideeën ook zo goed bij ons huidige leven en onze huidige belevingswereld passen..? Even extreem voorgesteld: stel dat u in uw vorige leven in de rol van crimineel door het leven bent gegaan en in dit leven als rechter.. Die carrière zal waarschijnlijk niet lang duren! En het is al helemaal niet voor te stellen als we bewust herinneringen van nóg meer levens met ons mee zouden dragen. De verwarring zou dan compleet zijn.

Op deze manier zou extra kennis geen gemak maar een last worden. Teveel kennis maakt het onmogelijk om nieuwe lessen te leren binnen onze geestelijke ontwikkeling. We kunnen er dus wel van uitgaan dat een nieuw leven alleen kans van slagen heeft zolang we niet gehinderd worden door eerdere 'kennis van zaken'. Wij wensen u een prettig, leerzaam, maar vooral 'oningevuld' leven !

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 06.01.07

-

06.02.07
Diversen 01.01.07

-

01.01.07b

-

05.02.07

-

19.02.07
Engelen & begel. 31.01.07
Indiaanse wijsheid  16.01.07

-

11.02.07

-

14.02.07

-

19.02.07
Lessen 17.02.07
Leven en dood 07.01.07

-

23.01.07

-

23.01.07b
Nieuwe tijd 23.01.07
Tweelingzielen 16.01.07

-

14.02.07

-

19.02.07a

-

19.02.07b

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag via
,
het gastenboek,
of ons mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in februari 2007      ++archief++


 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  25 feb 2007