Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

Angst en ziekte, verplichte vakken in onze levensschool..
 


EÚn van de thema's waar iedereen eens mee te maken krijgt is 'angst'. In vele vormen duikt het op en meestal bij verassing. Zˇ ongemerkt en natuurlijk dat we het vaak niet eens beseffen. Angst is een ingrediŰnt in het recept van ons leven dat zich bij tijd en wijle naar de voorgrond wringt en ons behoorlijk uit evenwicht kan brengen..

Alles gaat voorspoedig en we hebben alles goed in de hand: weloverwogen en koersend op een goede mix van gevoel en verstand. Er kan ons eigenlijk niets meer gebeuren. En dan ineens die enorme tegenslag: een ernstige ziekte, een faillissement, een ongeval, een ramp..
Ineens zijn alle zekerheden niet zo zeker meer. In plaats daarvan zijn het vele vragen die zich op de voorgrond plaatsen, vragen zonder duidelijk antwoord, de angst is geboren: Hoe kan dit nu gebeuren, ik heb toch altijd goed geleefd..?, Hoe gaat het verder..?, Komt het nog goed..?, En als het niet meer goed komt, hoe moet het dan met..?, Wat heb ik nu verkeerd gedaan..?, Waaraan heb ik dit verdiend..?

Vele vragen passeren de revue en er wordt koortsachtig naar een oorzaak gezocht. Tenslotte moet het toch door iets of iemand komen dat we in deze ellendige situatie verzeild zijn. Op zo'n moment beseffen we meestal niet dat tegenslag ˇˇk een plaats moet hebben in onze levensreis. En dat voorspoed slechts kan bestaan bij de gratie van tegenspoed. Meestal vinden we wel een reden of een aanknopingspunt voor ons ongemak en daarmee krijgt het dan toch een plaats die voor ons te begrijpen is. Maar vrede ermee hebben is weer een heel ander onderwerp. Laat staan het vertrouwen dat er misschien wel weer een einde aan komt. Vooral bij ziekten of kwalen speelt de onzekerheid vaak een grote rol omdat lichamelijk welzijn toch een van de hoofdpunten in ons stoffelijke bestaan is. De angst die dan ontstaat gaat bij velen gemakkelijk een eigen leven leiden en kan daarmee tot buitensporige proporties groeien. Angst krijgt dan een hoofdrol in het leven en belemmert ons in het hervinden van ons evenwicht, geestelijk en lichamelijk, voor zover we dat kunnen scheiden.
 

  Je kunt je ook afvragen wat de rol van zo'n ziekteperiode in ons bestaan is. Waarom worden we ziek? Laten we even verder kijken dan de voor de hand liggende redenen die we er doorgaans aan verbinden.

Ziekteprocessen bestaan natuurlijk niet simpelweg om het ons wat moeilijker te maken in ons leven. Zij spelen ook een rol bij allerlei geestelijke processen en je zou kunnen zeggen dat ziekten de stoffelijke uiting van zo'n proces kunnen voorstellen. Ons lichaam is immers de aardse jas van onze geest, onlosmakelijk in elkaar verweven. Daarom is het niet vreemd dat veranderingen op het ene vlak gevolgen kunnen hebben op het andere. Een geestelijk transformatieproces kan daarmee gemakkelijk een ziekteproces op het stoffelijke vlak (ons lichaam) tot gevolg hebben. Daarmee hebben we dus niets verkeerd gedaan; we zijn alleen maar druk bezig met geestelijke groei. Met deze benadering hoeven ziekten dus niet persÚ hun oorsprong buiten ons te hebben, als iets wat je oploopt.

Er zijn inmiddels een aantal boeken geschreven waarin op herkenbare wijze relaties gelegd worden tussen ziektebeelden en hun geestelijke oorsprong. Blader ook eens door zo'n boek; het kan uw visie (en angsten) alleen maar positief be´nvloeden..
 

Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 03.03.07

-

21.03.07
Bewustwording 21.03.07
Diversen 05.02.07

-

19.02.07

-

02.03.07
Indiaanse wijsheid  11.02.07

-

14.02.07

-

19.02.07
Lessen 17.02.07

-

13.03.07

-

20.03.07
Leven & dood 03.03.07

-

13.03.07
Tweelingzielen 14.02.07

-

19.02.07a

-

19.02.07b

 Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag via
,
het gastenboek,
of ons mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in maart 2007      ++archief++


 

 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  26 mrt 2007