Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

 
Waarom is onze aandacht er altijd direct en onverdeeld bij als het woord 'geheim' valt..?

De laatste tijd is er veel belangstelling geweest vanuit de (internationale) media voor het boek en de film 'The Secret'. Er zijn inmiddels zelfs cursussen die u alle aspecten van 'The Secret' kunnen bijbrengen en, indien gewenst, tot aan het niveau van 'Master' opleiden. In de Verenigde Staten is de film aan de Video-on-demand keuzelijst toegevoegd zodat vrijwel iedereen met een kabel- of satelliet ontvangstmogelijkheid er op ieder gewenst moment naar kan kijken. Eveneens wordt daar, volgens goed Amerikaans gebruik, het succes k in commercieel opzicht volledig benut. Een ding is overduidelijk: 'The Secret' wordt hoog ingezet !
 
Waar gaat dit geheim over..?
In n kort zinnetje samengevat: 'The Secret' handelt over levenswijsheid. In detail wordt op een min of meer wetenschappelijke manier vertelt hoe ieder mens zlf de regisseur is van zijn of haar leven. Alles is mogelijk en bereikbaar, zolang je het maar cht wilt. Daarbij maakt het niet uit waar het over gaat: ieder doel is haalbaar, zolang het maar van binnenuit komt. Persoonlijke ambities, liefde, lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook materile doelen zoals bezit en rijkdom komen in aanmerking. Het geheim is dat dit alles realiteit kan (zal) worden zolang je maar op je doelen richt en je denken en handelingen daarop afstemt. Het verhaal illustreert dit uitgangspunt met voorbeelden die tot de verbeelding spreken en refereert aan bekende personen uit de wereldgeschiedenis die dit 'geheim' tijdens hun leven zouden hebben ontdekt en toegepast: Beethoven, Lincoln, Edison en Einstein om er maar een paar te noemen.
Dit is de strekking van 'The Secret' in een notendop.
 
'Gedachten zijn dingen' is al een oude wijsheid en onbewust geeft ieder mens invulling aan zijn (leef)omgeving op een wijze die overeenstemt met zijn gedachten en wensen. Dt is op zich niet zo geheimzinnig; kijk maar eens in je eigen directe omgeving en bekijk je eigen invloed daarop. 'The Secret' probeert ons duidelijk te maken dat we dit in een groter verband en met een bredere strekking k kunnen realiseren, kortom ons leven bewust en in de meest letterlijke zin 'vorm, inhoud en richting geven'. Wat kan een mens nog mr wensen..!
 
Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om het verhaal en de achterliggende boodschap van 'The Secret' te ondermijnen. Integendeel: voor velen kan het een eye-opener zijn waarmee perspectief en eigen kansen in het leven zichtbaar worden en creativiteit gestimuleerd wordt. Bedenk echter dat niet alles vanzelfsprekend is en dat de rode draad in ieders leven vooraf aangebracht is. Als dat niet zo zou zijn dan zou het aardse leven immers nooit dt kunnen opleveren waarvoor u uiteindelijk gekomen bent. Dit 'geheim' is door de makers vermoedelijk nog niet ontdekt en ingepast, anders zou 'The Secret' werkelijk grensverleggend kunnen zijn. Maar zolang onze aardse wensen en doelen niet in tegenspraak zijn met onze rode lijn, de 'voorgeprogrammeerde' levenslessen, zal alles netjes gaan zoals we willen. Echter, als bijvoorbeeld het onderdeel 'materile armoede' in ons lespakket voorkomt, dan zal ons aardse streven naar een fortuin weinig kans van slagen hebben, hoe hard we daar ook aan werken. U voelt al waar dit naar toe gaat: blijf met beide benen op de grond staan als het op wensen en doelen aankomt, maar beperk u niet door op voorhand van een onmogelijkheid uit te gaan. 'Kan niet' bestaat immers niet. Het is alleen de vraag of het op dit moment in w leven past. Die rode draad in uw leven laat meestal nog genoeg ruimte om veel van uw eigen aardse wensen wl in te bouwen. 'Gedachten zijn dingen': van harte aanbevolen, gebruik ze goed en veelvuldig !
 
Tip 1: Officile website van 'The Secret'.
Tip 2: Binnengekomen tekst n.a.v. 'The Secret'
Actueel..
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.
Recent toegevoegd...
Categorie___

Tekstlink

Aanmoediging 15.11.07

-

17.11.07
Bewustwording 30.10.07

-

30.10.07b

-

06.11.07

-

26.12.07
Diversen 09.10.07

-

26.12.07
Engelen & gidsen  09.10.07

-

17.11.07
Leven & dood 10.12.07
Nieuwe tijd 17.11.07
Tweelingzielen 09.10.07

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?
We zien ze graag via
,
het gastenboek,
of ons mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
De redactie van Skyletters.net wenst u allen fijne kerstdagen en een nieuw jaar vol inspiratie !

 


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het
archief.

++archief++      pagina gepubliceerd in dec 2007      ++archief++


 

 
 

Copyright 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  30 dec 2007