Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

  .
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

Hoe lang is een mensenleven?
En welke invloed hebben wij zelf op de lengte van ons leven op aarde?

   
Beste gids, er zat steeds een vraag in mijn hoofd waarover de mensen op de aarde graag uitleg zouden willen hebben.
 
Veel mensen vragen zich af: als je veel vitaminen, voedingssupplementen en andere goede voedingsmiddelen tot je neemt, leef je dan langer?
 
    De gids antwoordt:
"Als de aardse mens zijn of haar lichaam alles geeft wat goed voor je is, en je sluit zoveel mogelijk kunstmatige voedingsstoffen buiten, dan verzorg je je 'voertuig' goed. Daar heb je het immers voor gekregen en kun je zeker beter functioneren. Maar het houdbaarheidsstempel verandert er niet door. Dat is voor de Grote Vader. Die gaat over leven en dood. Geen mens kan dat bepalen.
Maar als je jouw lichaam goed verzorgt door voeding en beweging, dan kun je veel beter functioneren. Drink bijvoorbeeld veel water. En begeef je niet teveel in een gebied met veel Electro straling. Dat verstoort je bioritme, met alle gevolgen van dien."
       
  Het leven verlengen?  
    "In ieders 'grote boek' staat opgetekend wat je krijgt door te maken in het leven. Ook ziekten zijn niet uitgesloten, of zeer ernstige handicaps. Allen dienen voor bewustwording. Wij noemen het ook 'de leerschool'. Als een mens immers heftige, ingrijpende ziekten meemaakt in zijn leven dan, zo vertelt de gids, krijgt men een andere kijk op zaken. Dan zal het leven veranderen. De mens leeft dan bewuster. Alles is immers niet zoals het lijkt.
 
Maar, aardse mens, geboorte en dood staan vast. In enkele gevallen, als de mens nog met iets worstelt, krijgt men nog een iets langere tijd van leven. Dat is als de mensen tegen elkaar zeggen: "Ongelooflijk dat die persoon nog leeft". Dan mag men in zeer korte tijd nog iets afmaken of rechtzetten. Soms wacht men op een ver familielid. Dan noemt men dit 'geleende tijd'. Maar dit is altijd heel kort."
       
  Maar, beste gids, de mens wordt steeds ouder. En de techniek gaat steeds verder. Kan men dan kunstmatig het leven verlengen?  
    "Beste aardse mens, dat lichaam kan dan beter functioneren. Met een nieuwe ledemaat, of een nieuwe techniek. Maar ook daar geldt weer: Je tijd staat vast."
       
  En beste gids, een kunst- of donorhart,
mag je na dat plaatsen dan langer leven?
 
    "Het is fantastisch voor de mens als dat donorhart aanslaat. Het moet immers bij die mens passen. Gevoelige mensen krijgen vaak afweerverschijnselen. Maar als het werkt kan het de kwaliteit van leven veranderen.
Maar ook hier geldt, zegt de gids, de sterfdatum kun je niet uitstellen. De persoon die het donorhart heeft afgestaan uit liefde, geeft dat gevoel door aan de mens die het ontvangt. Is dit anders en heeft het overleden slachtoffer er geen vrede mee, dan zal het niet aanslaan.
 
De techniek is ver. De mens mag er gebruik van maken. Donor codicil of niet, ook daar is de mens op aarde vrij in. Dat moet immers recht uit het hart komen, zonder belemmeringen. Een moeilijk vraagstuk voor velen!"
       
  En verder...  
    "Van Gene Zijde wordt veel kennis aan de mens doorgegeven. Het is zaak daar heel zuiver en ethisch mee om te gaan. Een mens te kopiëren is geen optie. God heeft niet voor niets de conceptie bezield.
 
De mens werkt alom aan zijn gezondheid.
Probeert relaxed en ontspannen te functioneren.
Gebruik veel hulpmiddelen uit de natuur. Ze zijn u niet voor niets aangereikt. U mag ze gebruiken om goed te kunnen functioneren.
Maar de Grote Vader begeleidt alles. Geeft de mens kracht naar kruis en roept ze 'naar huis' als de tijd is gekomen.
 
Dus, aardse mens, leef ongedwongen.
En leef vooral in liefde. Niemand weet immers
wanneer de Grote Vader u roept..."
 
       
    Nawoord van de redactie:
Uit het voorgaande kun je afleiden dat het einde van het leven vooraf is vastgelegd in het levensplan. Daaruit kun je concluderen dat niemand 'per ongeluk' of 'onbedoeld' overlijdt. Dat roept vragen op over medische behandelingen die levensverlengend zouden zijn, of medische 'missers' die tot de dood hebben geleid. Misschien zijn zulke gebeurtenissen wel onderdeel van het leven en van de weg die naar het einde van het leven leidt. Er is immers geen therapie of medicijn tegen de dood, dat is een natuurlijk proces.
 

Skyletters op papier...
 
Voetstappen naar het Licht  is een boek waarin het thema Leven en Dood belicht wordt. Het sterven is geen einde, alleen maar een de overgang naar een andere realiteit. En van daaruit kan ooit weer een nieuwe levenservaring beginnen.
 
Er loopt een Engel op uw Pad  is een boek waarin vertelt wordt hoe engelen en gidsen een belangrijke rol in het aardse leven spelen. Zij bieden hulp op alle mogelijke manieren en beschermen ons tijdens ons leven.
 
Hand in Hand op Weg  is het boek waarin de liefde centraal staat en in vele facetten belicht wordt. Liefde is onverbrekelijk, ook voor de dood, en blijft bestaan door alle levens heen.

Klik op een van de boeken voor meer details. De delen zijn afzonderlijk of als set verkrijgbaar via de reguliere boekhandel of via de redactie.

 

 

Actueel...
 
Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.

Recent toegevoegd


Categorie___

Tekstlink  

Aanmoediging 05.02.15

-

13.02.15

-

23.02.15

-

02.03.15
Leven & dood 19.02.15

-

09.03.15

-

11.03.15

-

19.03.15

-

21.03.15
Nieuwe tijd 24.01.15

-

25.01.15
Oorlog & geweld 04.02.15
Overig 26.03.15
Persoonlijk 05.03.15

-

23.03.15
Vorige startpag -archief-

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?
We zien ze graag via
het gastenboek,
of ons mailadres
Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief

 


++archief++      pagina gepubliceerd in maart 2015      ++archief++


 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  29 maart 2015