Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

  .
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

 

Ruim 75 jaar later... wat is er veranderd?
De tweede wereldoorlog, met al haar gruwelen, is al bijna een generatie lang een voorbeeld voor hoe het niet meer mag. Maar wat gebeurt er nu in de wereld? Mensen van verschillende overtuiging slachten elkaar af als beesten. Niet eerder hebben gevangenissen zo vol gezeten en hebben mensen zo weinig kans om het er levend vanaf te brengen. De wereld gaat langzaam ten onder aan haar eigen bewoners.
Hebben we niets geleerd van al die gruwelen uit het verleden? Zijn de lessen nog niet genoeg geweest? Moet het nog verder afglijden met de beschaving? Misschien is het onvermijdelijk dat er grote rampen gaan plaatsvinden om de mensheid op de knieën te krijgen en te beseffen wat nu werkelijk belangrijk is in het leven.
Lieve mensen, laat je medemens niet in de steek. Help met alle kracht om het tij te keren want dit is een hopeloze weg. Er moet echt iets gebeuren en dat kan alleen als iedereen van goede wil de krachten bundelt om de overheersers terecht te wijzen.
Help mee om het goede te doen en respecteer je medemens !

  De onderstaande boodschap is doorgegeven door een Duitse soldaat die tijdens de tweede wereldoorlog ook een 'gevangene' was van het regime in zijn eigen land...
 
"Mein name ist Günther,

Ich habe das nicht gewollt.
Ich war auch Deutch.
Bitte verzeih mir..."

"Ik kwam ook maar van het platteland. Had een lieve vader en moeder. Mijn hoofd stond niet naar geweld. Als in een roes werd ik uit mijn vertrouwde omgeving getrokken. Dienen voor het vaderland ! Ik wilde dat helemaal niet. Voor mij was ieder mens gelijk. Wat maakte mij dat uit wat voor achtergrond men heeft. Ik had de mensheid lief en had er zeker respect voor. Toen was ik ingelijfd. Zij noemden dat een concentratiekamp en ik kreeg de taak mensen tewerk te stellen. Magere, zieke, maar vooral angstige mensen. Mannen die zo triest keken, zoekend naar hun gezin waarvan ze werden gescheiden."

"Werken in de steengroeve. Veel te zwaar die grote platen. Stiekem kneep ik een oogje dicht. Maar juist door mijn medelijden viel ik op en werd ik door de staf gedwongen mensen te mishandelen. De eerste keer dat ik een ander mens moest slaan had ik wel dood willen zijn. Zo’n magere man die, uitgemergeld door de honger, nog klappen kreeg. Ook in de wetenschap dat ze binnenkort gedood werden. Ik zat in het verschrikkelijke kamp, het kamp van dood en verderf. Maar ik was machteloos. Ik kon deze mensen niet helpen. Onbeschrijfelijk dat dit kon passeren, door haat gecreëerd."

"Vergeef mij. Jullie als slachtoffers hadden geen kans. Ich habe das niet gewollt. Ik schaamde mij om mens te zijn. Geloof mij, niet alle Duitsers waren slecht. Ik bied mijn excuses aan. Maar ik was machteloos en ook een slachtoffer van het regime. Ik zag ze aankomen en gedood worden, al die stakkers... Het verdriet stond op mijn gezicht. Laat dit mensonwaardige NOOIT meer hoeven plaatsvinden.
Als er een God is, en dat weet ik inmiddels, laat hem hierbij helpen. Ieder mensenleven is zo kostbaar..."
 
 
  meer teksten over de 2e WO: klik hier  

Skyletters op papier...
 
Voetstappen naar het Licht  is een boek waarin het thema Leven en Dood belicht wordt. Het sterven is geen einde, alleen maar een de overgang naar een andere realiteit. En van daaruit kan ooit weer een nieuwe levenservaring beginnen.
 
Er loopt een Engel op uw Pad  is een boek waarin verteld wordt hoe engelen en gidsen een belangrijke rol in het aardse leven spelen. Zij bieden hulp op alle mogelijke manieren en beschermen ons tijdens ons leven.
 
Hand in Hand op Weg  is het boek waarin de liefde centraal staat en in vele facetten belicht wordt. Liefde is onverbrekelijk, ook voor de dood, en blijft bestaan door alle levens heen.
 
Madeliefjes uit de Hemel  is het nieuwe skyletters boek waarin een kijkje in het leven gegeven wordt van vier nieuwetijdskinderen. Het verhaal is een eye-opener voor de mensen rondom nieuwetijdskinderen en meer begrip voor hun belevingeswereld.

Klik op een van de boeken voor meer details. De delen zijn verkrijgbaar via de reguliere boekhandel of via de redactie.

 

 

Actueel...
 

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.

Recent toegevoegd


  Categorie___  

Tekstlink  

 
  Aanmoediging   12.01.17  
  -   24.03.17  
  -   01.04.17  
  Leven & dood   30.01.17  
  Oorlog & geweld   05.04.17  
  -   01.05.17  
  2e Wereldoorlog    13.04.17  
  -   15.04.17  
  -   19.04.17  
  -   29.04.17  
  Overig   05.02.17  
  Persoonlijk   07.01.17  
  -   28.02.17  
  -   27.03.17  
  Tweelingzielen   19.01.17   
  -   26.02.17  
  Vorige startpag   -archief-  

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?
We zien ze graag via
het gastenboek,
of ons mailadres
Dank voor uw reactie.

    
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief

 


++archief++      pagina gepubliceerd in mei 2017      ++archief++


 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  3 mei 2017