Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

  .
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief
Sponsors

 

De Trein - een symbolische reis - 10       deel: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11
 
Voordat een situatie beter wordt moet het vaak eerst flink slechter gaan, is een oude wijsheid.
De wereld om ons heen is in de afgelopen jaren erg veranderd, vaak helaas op een negatieve manier. Mensen zoeken nu vaker de uitersten: het is zwart of het is wit, maar de oneindige reeks tinten daartussenin lijkt niet meer te bestaan. In de hele samenleving regeren de tegenstellingen. Overeenkomsten lijken minder belangrijk. Laten we hopen dat dit de opmaat is naar een nieuwe tijd, waarin na regen ook weer zonneschijn kan komen. In de sferen zijn ze ook erg begaan met onze aardse werkelijkheid en geven hun visie vanuit een groter perspectief...

  De trein rijdt al jaren vanaf het beginpunt in de woestijn door de wereld. De passagiers zijn allen nog positief ingesteld maar ze zijn geschrokken van waarin de wereld zich bevindt.
 
Hoe moeten ze aankijken tegen 2023 ?
Zoveel strijd, zoveel leed. Veel passagiers kunnen de tranen niet bedwingen. Ze zijn overtuigd dat er vele mensen ‘opgehaald’ gaan worden, ook bekende namen.
 
     
De wereld is hard en zal in 2023 nóg harder worden. Waar men zich ook bevindt, niemand luistert nog naar zijn medemens.
2023, een jaar waarin de laatste restjes van machtsmisbruik naar boven komen. Waarheden komen massaal bloot te liggen, niets blijft verborgen. Het wordt tijd voor eerlijkheid.
 
     
  Nederland
De regering functioneert niet. Ook in 2023 zal die kluwen niet opgelost worden. Alles hangt van regeltjes aan elkaar. Niemand vertrouwt een ander en velen zijn daarvan de dupe. Ook de toeslagen affaire zal niet opgelost worden, evenals de compensatie voor getroffen burgers.
Ook in 2023 zullen vele lagen van de regering over elkaar heen buitelen. Zware problemen met de gaswinning. Een te hoog levenspeil. Alle leiders liegen er maar op los, bang dat ze het pluche moeten gaan verlaten. Men moet in 2023 meer meedenken met de mens, niet minachten.
     
  De mensheid lijdt armoede en velen zullen de voedselbank moeten gaan bezoeken omdat men de hoge kosten voor energie en eten niet kan betalen, ook al staat dat niet in verhouding met de situatie in de rest van de wereld. Ook in 2023 zullen de boeren met dwang worden weggezet. Ziet men dan niet dat men moedwillig het eigen voedingspatroon vernietigd? De plantjes in de natuur, het stikstofprobleem, zal in 2023 nog steeds opspelen. Wat is belangrijker, plantjes of voeding?
Het geld zit in 2023 nog steeds in de stenen. Eén foute beslissing en het halve land staat (symbolisch) onder water. Ook de noodzakelijke bouw staat in 2023 stil, geen nieuwe wegen. Maar men laat wel asielzoekers binnen. Hoe moet men deze voeden? Waar gaan ze wonen? Eigen bewoners hebben geen kans want statushouders gaan voor. Het land is duidelijk te vol...
     
Oorlog in Oekraïne
In 2023 zal de oorlog nog niet ten einde zijn.
Ook in dit jaar zal Rusland als een beest tekeer gaan. Men tart alle rechten van de mens. Een oorlog die ook in 2023 uitgevochten zal worden voor heel Europa. Slachtoffers zijn al niet meer te tellen. Mensen worden gedeporteerd en ook dit jaar worden kinderen afgenomen. De strijd om de kerncentrales gaat door. En 'de rode knop', die kans is afgenomen. Poetin, de man is ziek. In het hoofd van deze leider speelt macht de hoofdrol. Het Russische volk zal in 2023 proberen hem tegen te werken, massaal de straat op en proberen hem af te zetten. Ook zullen er vredespogingen worden gedaan om de strijd te beëindigen.
 
     
  Amerika
De Democraten en Republikeinen zullen het in 2023 met elkaar aan de stok krijgen. Zware Presidentsverkiezingen in het vooruitzicht met slechte kandidaten. President Biden kan het in dit komende jaar niet meer bolwerken. Het gaat boven zijn pet en hij gaat denken aan aftreden.
Hij heeft grote stappen gedaan en nu is het tijd voor een ander. De woke cultuur, niet alleen in Amerika, zal blijven bestaan en de wet op abortus is ook in 2023 zeer zorgelijk. Vele rellen zullen nog volgen.
     
De Europese Unie
Ook in het jaar 2023 zullen zij in Brussel hun boekje te buiten gaan. Al geruime tijd worden zaken op de spits gedreven en opgelegd. Het ego is te groot. Vele mensen die daar werken zien alleen maar dollartekens. In 2023 kan men  volledig uit de band springen met niet te voorziene gevolgen.
 
     
  Negativiteit
Het kwaad zit in de wereld, vele vermeende complotten. In 2023 zal dit verergeren.
Corona zal in Europa geen rol meer spelen, behalve in China. In plaats daarvan racisme, veel beledigingen van ras en buitenaardsen.
Ook terroristen zitten niet stil. Zij zoeken in 2023 nog steeds slachtoffers. Ook dit jaar zullen er aanslagen volgen, heel stiekem en heel heftig.
     
Iran
In het nieuwe jaar zal Iran overkomen als een gloeiende ketel die ieder moment kan uitbarsten. De haat komt naar buiten met vele doden tot gevolg. Maar het recht zal zegevieren. Oude leiders moeten het onderspit gaan delven en zullen aftreden. 2023 zal ook het jaar van de vrouw moeten gaan worden, meer eerbied voor allen.
 
     
  Afbraak
De wereld is eigenlijk aan het afbreken, gevaar voor een bom, vallende meteorieten, aardbevingen en lava uit vulkanen. Alles staat op scherp. Voordat de beloofde verlosser komt zullen er vele vulkanen uitbarsten met tsunami’s tot gevolg. De kans op stijgend water is groot. Wereldwijd zal dat voorkomen. Men moet goed gaan opletten waar men nog kan wonen. Gas wordt onbetaalbaar, men moet snel alternatieve energiebronnen opstarten.
     
Asiel
In 2023 zullen weer vele mensen vluchten. De helft van de wereld gaat op pad. Allen willen veiligheid en een vol bord eten. Westerse landen worden overlopen. Humaan zijn is goed, maar men moet in 2023 wel beseffen dat niet alles kan.
 
     
  Afghanistan
Oorlogen zullen ook dit jaar blijven. De Taliban blijft de mensen tiranniseren. Men is wreed, dom, en voor vrouwen is de toestand onhoudbaar. Velen zullen proberen te vluchten. Hun leven staat op het spel en er wordt wreed gemoord.
     
China
Het westen heeft zich afhankelijk gemaakt van China. Terwijl het land het nog steeds niet zo nauw neemt met de mensenrechten. Zij bouwen nog concentratiekampen om mensen te heropvoeden. Martelingen komen ook nog steeds voor. De strijd om Taiwan wordt weer opgevoerd. De leider heeft net zo’n groot ego als de leider van Rusland.
 
     
  2023
De wereld zal merken dat de dominostenen vallen. Hele gebieden zullen worden afgebroken en mensen zullen elkaar gaan haten. Veel geweld en terrorisme, vluchtneigingen. Mensen zijn totaal de kluts kwijt.
 
De passagiers in de trein kunnen wel huilen. Er volgt een heel zwaar jaar en vele mensen hebben depressieve gedachten. Allen die er maar op los leefden krijgen hun les. De tweestrijd tussen donker en licht is volop aan de gang. Maar in 2023 zal het Licht zegevieren, men blijft positief. Er zullen veel mensen met vragen komen en het goede willen uitstralen. Uiteindelijk komt alles goed maar de engelen zijn nog nooit zo hard nodig geweest. Tijd voor bezinning. Kerken en geloof is weer hard nodig.
 
2023, een jaar met veel wetten, veel pijn. Veel disharmonie maar ook veel liefde. Liefde in het volste vertrouwen. De trein gaat verder. Die laat zich niet wegzetten of de weg versperren.
Het Licht zal winnen, ook al wachten allen op een grote climax en leven wij op een kruitvat. De mens heeft er nog nooit zo verloren bij gestaan. Tijd om te bundelen, vertrouwen te houden en samen te gaan.
     
Skyletters wenst u een behouden en liefdevol 2023

Skyletters op papier...
 
Voetstappen naar het Licht  is een boek waarin het thema Leven en Dood belicht wordt. Het sterven is geen einde, alleen maar een de overgang naar een andere realiteit. En van daaruit kan ooit weer een nieuwe levenservaring beginnen.
 
Er loopt een Engel op uw Pad  is een boek waarin verteld wordt hoe engelen en gidsen een belangrijke rol in het aardse leven spelen. Zij bieden hulp op alle mogelijke manieren en beschermen ons tijdens ons leven.
 
Hand in Hand op Weg  is het boek waarin de liefde centraal staat en in vele facetten belicht wordt. Liefde is onverbrekelijk, ook voor de dood, en blijft bestaan door alle levens heen.
 
Madeliefjes uit de Hemel  is het nieuwe skyletters boek waarin een kijkje in het leven gegeven wordt van vier nieuwetijdskinderen. Het verhaal is een eye-opener voor de mensen rondom nieuwetijdskinderen en meer begrip voor hun belevingeswereld.

Klik op een van de boeken voor meer details. De delen zijn verkrijgbaar via de reguliere boekhandel of via de redactie.
 

Actueel...
 

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.                                                             

Recent toegevoegd


 
  Categorie___  

Tekstlink  

 
  De Aarde   25.08.22  
  Gidsen vertellen   09.09.22  
  -   27.09.22  
  -   12.12.22  
  Leven en dood   22.09.22  
  Levensverhalen   03.08.22  
  -   16.08.22  
  -   09.09.22  
  -   11.10.22  
  -   13.10.22  
  -   25.10.22  
  -   07.11.22  
  -   17.01.23  
  -   17.01.23-2  
  Onheil en geweld   08.11.22  
  -   29.12.22  
  -   09.02.23  
  -   15.02.23  
  Oorlog Oekraïne   11.10.22  
  -   17.01.23  
  -   11.02.23  
  Persoonlijk   19.07.22  
  -   15.11.22  
  Vorige startpag   -archief-  
     
 

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?
We zien ze graag via
het gastenboek,
of ons mailadres
Dank voor uw reactie.

   
  
  
 
 

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief

 


++archief++ pagina gepubliceerd in januari 2023 ++archief++


 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
18 feb 2023