Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

  .
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief
Sponsors

 

De Trein - een symbolische reis - 11             deel: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11
De trein rijdt al vele jaren en begint weer aan een nieuw jaar: 2024.
De passagiers die nu meerijden doen dat met overtuiging en goede intenties. Zij begrijpen dat deze reis moeilijker wordt, er gaat immers steeds meer op het spel staan. Allen kijken uit naar een ommekeer en een nieuwe tijd. Extra hulp daarvoor is welkom en onderweg, want het eindeloos zoeken naar uitersten levert geen voordelen op, alleen maar leed.

  De trein sjokt dóór, met een lage snelheid.
Passagiers in de trein zijn erg verontrust.
Vele jaren was de wereld al onrustig en de mens opgefokt. Men vraagt zich af: wat gebeurt er allemaal…? Maar dit jaar, 2023/2024, spant de kroon.
 
     
In het nieuwe jaar is de mens nog steeds zoekende naar de waarheid. Onwaarheden komen uit de kast. Alle goede zaken zullen in 2024 in het licht komen en oude weggestopte kwesties zullen opgelost worden.  
     
  De strijd tussen donker en licht is nog steeds gaande. Het duister zal in 2024 steeds aanzetten tot antisemitisme. Vele bevolkingsgroepen zullen tegen elkaar ingaan. Geen respect, en de haat in dit jaar zal nog nooit zo groot zijn geweest.
De mens verstaat elkaar niet meer...
Waarom zou men immers naar elkaar luisteren?
     
Oekraïne
In Oekraïne loopt alles fout.
De wil om de strijd te winnen is er wel, maar door het ontbreken van middelen en materieel bestaat de kans dat het land totaal plat gebombardeerd wordt.
 
     
  Rusland
In Rusland zal men in het komende jaar weer willen overwinnen. Maar de inwoners zijn verdeeld in hun mening:
‘Was dit allemaal nodig…?’, vraagt men zich af.
‘Moest men dit de eigen broeders aandoen…?’
Maar de grote macht gaat door, dollartekens in de ogen. Eén doel: het grote Rusland verder uitbreiden. Hét grote rijk, over de rug van duizenden doden, en één land ervan maken door nog vele andere landen aan te vallen.
Men gaat in 2024 de westerse wereld bespotten en uitlachen. Veel spionage komt daar aan te pas. Alle landen zullen opgeschrikt worden van de wrede taferelen die gaan plaatsvinden.
     
2024 wordt het jaar van de angst voor de gehele westerse wereld. Zovele landen krijgen te maken met de druk van de oorlogen. Het sluit de mensheid in, als men ziet hoe sterk de overwinning van de Russen is.
 
Een gebed is op zijn plaats want de wereld staat er slecht voor. Overal broeit het en vele oude oorlogen zullen weer uitbarsten.
 
     
  Israël
Jarenlange strijd wordt in 2024 nog steeds uitgevochten. Beide landen gunnen elkaar geen centimeter ruimte. De mensen in Gaza/Palestina zitten er nog steeds tussen als slachtoffers.
De haat is zó groot, aan beide kanten. De Joden voelen zich teruggezet in de tijd. Hun veiligheid is weg. Zelden is er op de wereld zo’n groot bloedbad voorgekomen. In 2024 zullen de gevechten wel stoppen, maar consensus wordt niet bereikt. Daarvoor liggen de volken te veel uit elkaar. Vele tranen om de doden zullen er vloeien. En de leiders zullen gestraft worden. Door deze oorlog zal in 2024 de terreur weer aantrekken. Veel groeperingen zullen dezelfde intentie krijgen, om aan te vallen en onschuldige mensen te doden.
     
Amerika
President Biden zal het moeilijk krijgen met zijn gezondheid. Hij wordt in zijn werk zwaar onderdrukt. Alle plannen die hij had zijn meerdere keren getorpedeerd. Ook in 2024 gaat dat nog steeds door...
 
Nieuwe verkiezingen zullen andere leiders voortbrengen. Maar Amerika gaat wel langs de afgrond van armoede. Het grote welvarende Amerika lijkt te gaan inkrimpen, ongeacht wie er aan de macht gaat komen.
 
     
  Wanhoop
De meningen over de gehele wereld zijn zo verdeeld. De passagiers in de trein kijken gespannen toe.
Wat is er gebeurd met de mensheid?
Waar is de saamhorigheid?
En de liefde voor broeder of zuster…
Alles is zo hard geworden, aardse mens.
Het is altijd jij of ik.
 

In 2024 zal dat nog lang voortduren. Vele mensen zullen de aarde verlaten en de halve wereld wordt opgeschrikt. Mensen die goed beveiligd werden worden tóch aangevallen en zelfs vermoord.
     
Armoede
Ook dit jaar zullen er vele mensen onder de armoedegrens komen, nóg meer dan in vorige jaren. Wetten zijn verkeerd, regeringen halen als tollenaars geld op bij de gewone man. Voeding, benzine, gas, alles is in 2024 moeilijk te betalen. En het zal steeds moeilijker worden om goede mensen in het bedrijfsleven te vinden. Veel bedrijven zullen in dit jaar hun deuren moeten sluiten. Maar, en dat is een pluspunt, men gaat inzien dat niet alles meer draait om geld. Er moet een andere zienswijze komen: samen een bord vol eten. Of je nu rijk bent of vluchteling. Zij moeten in 2024 een andere richting kiezen, opvang in de regio moet dan mogelijk zijn.
 
     
  Woke
Alleen het woord al. Het zal steeds gekker worden, het opleggen van vooroordelen. In 2024 zal men met de mond open staan en denken: is dit nog normaal…?
 
De mensheid glijdt af. Volken en groeperingen lijnrecht tegenover elkaar. Haat tegen elkaar waarbij aanslagen zullen gaan volgen.
     
Rampen
Mede omdat de regels van het klimaatplan slecht worden nageleefd zullen er veel rampen volgen. De halve wereld krijgt te maken met water, uitbarstingen van de natuur en branden. Vooral hoge golven en veel regen. Eilanden en steden worden weggevaagd. De temperatuur stijgt tot boven normaal. Dat brengt bacteriën en parasieten tot leven. Moedertje aarde is opgeschrikt en pakt haar rechten terug.
In 2024 zal men niet goed meer weten de aarde te redden. Men zit met de handen in het haar en geeft elkaar de schuld. Iemand moet het immers gedaan hebben…
 
     
  Conclusie: Alles gaat naar een climax.
In 2024 staan er vele zaken voor de deur:
- De armoedegrens opheffen. Maar er zijn geen goede leiders. Allen veroorzaken moeilijkheden. Niets wordt goed aangepakt en opgelost. Mensen zijn het niet meer met elkaar eens.
- De kloof tussen arm en rijk. Deze zal nog groter worden en de leegte en koude op de wereld.
Maar het heeft geen zin om alle rampen te beschrijven. Ze zijn er gewoon zolang de mensheid de wapens blijft vasthouden en men de ander het licht in de ogen niet gunt.
     
2024, een moeilijk en zwaar jaar.
Maar laten de mensen die positief denken zich bundelen en samen de wereld opbouwen. De trein rijdt verder met weemoed bij de passagiers. Zij wilden de wereld weer gelukkig zien. 2024 zal zwaar zijn. Maar laat de positieve mens toch met een lach opstaan en blij zijn met wat wél goed gaat. Dan is alles niet voor niets geweest, heeft men de les goed begrepen, en wacht men allen op het Grote Licht.
 
     
Skyletters wenst u een behouden en liefdevol 2024

Skyletters op papier...
 
Voetstappen naar het Licht  is een boek waarin het thema Leven en Dood belicht wordt. Het sterven is geen einde, alleen maar een de overgang naar een andere realiteit. En van daaruit kan ooit weer een nieuwe levenservaring beginnen.
 
Er loopt een Engel op uw Pad  is een boek waarin verteld wordt hoe engelen en gidsen een belangrijke rol in het aardse leven spelen. Zij bieden hulp op alle mogelijke manieren en beschermen ons tijdens ons leven.
 
Hand in Hand op Weg  is het boek waarin de liefde centraal staat en in vele facetten belicht wordt. Liefde is onverbrekelijk, ook voor de dood, en blijft bestaan door alle levens heen.
 
Madeliefjes uit de Hemel  is het nieuwe skyletters boek waarin een kijkje in het leven gegeven wordt van vier nieuwetijdskinderen. Het verhaal is een eye-opener voor de mensen rondom nieuwetijdskinderen en meer begrip voor hun belevingeswereld.

Klik op een van de boeken voor meer details. De delen zijn verkrijgbaar via de reguliere boekhandel of via de redactie.
 

Actueel...
 

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de nieuwste aanvullingen.                                                             

Recent toegevoegd


 
  Categorie___  

Tekstlink  

 
  Aarde   02.11.23  
  -   12.01.24  
  De gids vertelt   27.09.23  
  Kerstmis   19.12.23  
  Leven en dood   11.09.23  
  -   02.11.23  
  Levensverhalen 05.09.23  
  -   08.10.23  
  -   04.01.24  
  -   13.01.24  
  -   26.01.24  
  -   29.02.24  
  Midden-Oosten   08.10.23  
  -   11.10.23  
  -   13.10.23  
  -   19.10.23  
  -   27.10.23  
  -   29.10.23  
  -   15.11.23  
  -   04.12.23  
  Onheil & dreiging   11.09.23  
  -   17.02.24  
  Oorlog & geweld   24.02.24  
  Overig   31.12.23  
  Vorige startpag   -archief-  
     
 

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?
We zien ze graag via
het gastenboek,
of ons mailadres
Dank voor uw reactie.

   
  
 

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief

 

++archief++ pagina gepubliceerd in januari 2024 ++archief++


 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste upda4e:
29 feb 2024