Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Bewustzijn
  Vorige pagina
  Andere thema's
  Woordenlijst
  Rondleiding
   
 

 

  Subthema's
  De bootreis
  De tocht
  De ridder
  Overig
   
   
   
   
   
 
Bewustwordingsproces

De onderstaande introductie bij dit thema is ook 'automatisch schrift' en niet door de redactie geschreven..

"Bewustwording is als op een mooie ochtend wakker worden en alles wat je als mens in je voelt wil je vormgeven, als het rijpen van een mooie bloem.
Een proces, een tocht in het nu. Met alles wat men tot nu toe heeft vergaard, in vorige levens, of in het heden. Het grote geheel in evenwicht brengen.
 
 

Thema indeling


De teksten die handelen over het thema 'bewustwording' beschrijven dit vaak als 'een weg volgen', 'een bootreis maken', 'een treinreis maken' enz., waarbij allerlei omstandigheden getrotseerd moeten worden.De ridder en zijn gemalin
Maar ook 'persoonlijke ontwikkeling' is een veel beschreven onderwerp. Daarbij wordt vaak gesproken over een tocht van 'de ridder en zijn gemalin', welke als symbolen dienen voor de mannelijke en de vrouwelijke, de verstandelijke en de gevoelsmatige kant van de mens en het samensmelten van deze twee in de loop der levens.

Om te voorkomen dat deze thema's verloren gaan in het grote aantal teksten binnen de sectie 'bewustwording' hebben we ze gesorteerd. U kunt ze gescheiden vinden door op een van de volgende indexen te klikken:

1.  De bootreis
2.  De tocht
3.  De ridder en zijn gemalin
4.  De overige teksten Overige teksten

Er verschijnt dan een nieuwe index in de linkermarge die uitsluitend de teksten binnen het gekozen thema bevat.


Zoeken..
Het is mogelijk om met behulp van een zoekmachine alle documenten binnen deze site te doorzoeken op een bepaald woord of woordcombinatie. Via de volgende link komt u bij de zoekpagina.
De levensreisMen noemt dit vaak de levenstrein of levensboot.
Als men opstapt zal men haltes passeren waar andere passagiers ook aanschuiven of juist uitstappen. Een tocht, vaak een barre tocht. Een reiniging van de ziel door middel van vaak vele scherven met als einddoel een gelouterd mens te worden. Dat kost zweet en tranen. Alle oude pijn loslaten, het ego verbreken, maar vooral je naaste gaan ontdekken, in volledige liefde.
 
Sommigen ervaren dit ook als het lopen op hoge bergen. De tochtDaaronder het steile ravijn en de grote vogel erboven cirkelend. De berg is zo steil en glad. Vele treden zijn uitgesleten en vertonen open gaten. De mens die klimt voelt zijn knieën die bezeerd worden tot op het bot. De tocht der tochten.
Op reis met bagage die men onderweg achter kan laten. Op de scherven des levens, als een gelouterd mens tevoorschijn komen.
 
Vergelijk het met een jas. Alle naden die eerst gestikt zijn, worden daarna losgetornd en tot in de uiterste hoekjes uitgeschud.
En als men helemaal afgebroken is, bouwt God de mens weer op. Alles in liefde.
Dan kan men functioneren. Als een Godsvonk, naar zijn evenbeeld."
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright Š 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved