Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Indiaanse
wijsheid,
         - filosofie
         - historie

  Vorige pagina
 

Over dit thema

  Andere thema's
  Woordenlijst
  Rondleiding
   
  Kies een
  jaar/datum:
   
  __2004__
  13.09.04
  14.09.04
   
  __2005__
  __2006__
  __2007__
  __2014__
  __2015__
  __2016__
   
   
   
  De Broeders
van Licht
   
  Indiaanse
Geneeswijzen
   
  Oude wijsheid
startpagina
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Opgetekend: 14 september 2004..

 
Vanuit de diepe vallei kringelen rookslierten omhoog. Vele eeuwen broederschap, verbroedering met vele stammen. De wind waaide over, een nare koude wind. Het bracht vele onheilstekens met zich mee. De broederschap wankelde op zijn veste en de vredespijp werd niet meer gerookt. De zon die zo lang straalde boven de vallei, die volwassenen en kinderen blij maakte, had zijn glans verloren. En de harten van de bevolking verkilde..

De winter naderde met rasse schreden. De huiden die de volken moest verwarmen, zij hadden geen functie meer toen het bloed over de velden liep. Zij kwamen, met hun blanke huid. Deden zich voor als handelaren en overal, zo ver het oog reikt, werd er gemoord en de vallei brandde. Geen vreedzame morgen meer. De horizon tekende zich schril af boven de verbrande gronden waar eens een vredelievende stam vertoefde. Vrouwen, kinderen, allen afgeslacht. Daar waar de rituelen zo zuiver waren. De dag ging over in de nacht, een zeer groot volk is ten onder gegaan. De hebzucht, om land te bezitten, om allen met een rode huid te willen vernietigen zal door de eeuwen heen zijn naslag hebben. De mensheid heeft daarmee een zuiver volk voorgoed uitgeroeid.

De seizoenen wisselen zich af. De geest van de Grote Spirit is nooit te verwoesten. De wijsheid en complete zuiverheid, wat een baken had kunnen zijn voor vele volkeren, is in het graf ten onder gegaan. "Het is goed", dat waren hun laatste woorden.
"Als zij met hoogmoed ons prachtige land willen verslaan, laat ons in vrede mediteren en naar betere jachtvelden gaan".
In het najaar komen wij terug. De geest van de grootste indianen komt voor u te staan. En zonder vergelding voor wat ons is aangedaan komen wij de bleekgezichten helpen en bijstaan. Dan zullen wij onze ware gezichten tonen en helpen het ego te verslaan. In liefdevolle daden tot u komen en de strijdbijl laten staan.

Broeders van hart tot hart, wij indianen van het zuiverste soort zullen u de voorbeelden aanreiken zoals het echt bij u hoort.
De gids.


 

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved