Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Oude wijsheid
  Vorige pagina
 

Andere thema's

  Woordenlijst
  Rondleiding
   
   
  Kies een onderdeel:
 
  De Broeders
van Licht
   
  Indiaanse
Filosofie
   
  Oude
Geneeswijzen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Thema 'in aanbouw':  Oude wijsheid in een nieuw jasje

De teksten en boodschappen met het thema 'Oude wijsheid' in deze categorie zijn ingedeeld in enkele onderdelen, afhankelijk van het onderwerp. Er zijn meerdere groepen 'Broeders' die ons vanuit de sferen een handje helpen met een eigen rol. Omwille van duidelijkheid publiceren we de teksten als gescheiden onderdelen. U vindt ze in de linker zijmarge van deze pagina. U kunt ook op de miniatuur afbeeldingen klikken.
 
De Broeders van Licht berichten doorgaans over de situatie op de aarde, vanuit het grote geheel gezien. Zij zien vanuit hun visie neer op de aarde en haar bewoners en bekijken hoe de vooruitgang vorm krijgt. De evolutie moet naar een bepaald punt ontwikkelen en daarop richten zij hun krachten. De mensen op de aarde leven in een andere sfeer en doen wat moeder natuur hen ingeeft. Het is de kunst om die sfeer in overeenstemming te brengen met de evolutie van de aarde en door te gaan naar een hogere trilling in de kosmos. De Broeders van Licht hebben dus een ondersteunende rol in de evolutie van de aarde en haar bewoners.


Indiaanse levensfilosofie
De oude indianen leefden in de natuur, leefden van de natuur en waren een onderdeel van de natuur in de meest letterlijke zin. Dat is de basis geweest voor hun cultuur en levenswijze. Helaas bleek dat later niet goed verenigbaar met de opvattingen van de nieuwe bewoners die uit het westen kwamen.
Teksten waarin indiaanse levensfilosofie beschreven wordt vindt u hier. Lees over de filosofie en historie..Lees hoe de oude indianen terugkijken op hun aardse leven, hun omgeving en hun geschiedenis. En over onze tijd hebben ze ook een visie.
 

Lees over de oude indiaanse geneeswijzen..Oude geneeswijzen
In deze sectie zijn de teksten verzameld die gaan over oude en indiaanse genees- en behandelwijzen.
De belangrijkste bronnen hierbij zijn: de natuur, overgedragen kennis en intu´tie. Lees wat we niet weten en wat toch al lang bekend was. (in aanbouw)
 


 
  Indiaanse wijsheid
De oude indianen zijn degenen die grote wijsheid hebben opgedaan in hun aardse leven. De kennis en inzicht in de aardse natuur, haar bewoners en het leven na het aardse bestaan is enorm. Mede doordat zij deze kennis met elkaar deelden en doorgaven aan hun jongere broeders heeft dit zo sterk kunnen bijdragen aan hun rijke cultuur. Wij hebben de teksten en boodschappen onderverdeeld in de onderdelen 'Indiaanse geneeswijzen' en 'Indiaanse levensfilosofie'.
 
Oude en Indiaanse geneeswijzen
Door de natuurlijke en spirituele leefwijze werden ziektes in de indianencultuur als onvermijdelijke en bij het leven behorende elementen beschouwd. Zij hebben daarom grote kennis en inzichten ontwikkeld op dit terrein met hun uitgangspunt: 'voor elke ziekte of kwaal bestaat een remedie in de natuur'. Veel van deze oude kennis is in de loop der tijd echter grotendeels verloren gegaan.
 
Treat the earth well,
It was not given to you bij your parents, it was loaned to you by your children.
 

Onze huidige opvattingen en inzichten op het gebied van de geneeskunde hebben de oude kennis en methoden van de natuurvolken grotendeels in de vergetelheid doen belanden. Het idee dat de moderne wetenschappelijke aanpak met al haar geavanceerde technieken veel meer inzicht geeft over de aard en verschijningsvorm van hedendaagse ziekten en kwalen zal niemand bestrijden. De vraag waarom we ziek worden is echter veel lastiger wetenschappelijk te benaderen. Nog moeilijker wordt het om de vraag te beantwoorden waarom de ene mens wel ziek wordt en de andere niet in vergelijkbare omstandigheden.
 
Op dit punt is onze kennis niet erg ontwikkeld in de afgelopen eeuwen van medische wetenschap. Maar misschien heeft dat ook geen 'medische' reden. De indiaanse cultuur had in ieder geval veel minder moeite met deze vraag en beschouwde dat als een van de beginselen van de behandelprincipes. Mens en dier werden als een gelijkwaardig onderdeel van de gehele natuur, het gehele bestaan gezien. Daar komt hun respect voor alles wat leeft vandaan. En misschien is dat wel een van de redenen dat de indianen zoveel te weten gekomen zijn over ziekten en kwalen bij mens en dier.
 

Zoeken
Het is mogelijk om met behulp van een zoekmachine alle documenten binnen deze site te doorzoeken op een bepaald woord of woordcombinatie. Via de volgende link komt u bij de zoekpagina.

      "Is de lucht geen vader..,
       en is de aarde geen moeder..,
       en zijn alle levende wezens met voeten, vleugels of wortels niet hun kinderen?"
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved