Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Levensverhalen
  Vorige pagina
 

Over dit thema

  Andere thema's
  Woordenlijst
  Rondleiding
   
  Kies een jaar
  en datum:
  __2021__
  26.06.21
  06.07.21
  15.07.21
  05.08.21
  11.09.21
  02.10.21
  26.10.21
  10.11.21
  13.11.21
  18.11.21
  30.11.21
  29.12.21
   
  __2022__
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Opgetekend: 26 juni 2021

Voorwoord:
In de nacht zag ik steeds een zelfde beeld.
Het vertaalde zich in de onderstaande tekst, alsof het een film was...

  
Het gaat over een Chinese vrouw en haar kind. Zij was nog erg jong. Haar kind was hooguit drie jaar oud. Het begon met het beeld dat ze in een auto zat met haar man ernaast. Die stopte en de vrouw en het kind moesten eruit stappen. Hij ging zaken doen.
 
Het was bloedheet en in die hitte liepen ze daar. Sjokkend, moeder en zoontje. Al geruime tijd hadden ze ook al niets gedronken. Omstanders stopten en vroegen waarom zij in die verzengende hitte op straat liepen. "Op weg naar huis", zei ze, ondanks dat ze in een vreemd land woonde. Aangekomen bij een groot restaurant wilde ze de wenteltrap nemen. Maar door de hitte zakte ze in elkaar.
"Vlug", zeiden de omstanders, "breng moeder en zoon naar binnen en geef ze koel te drinken..."
Ze kwam bij en keek angstig om zich heen.
"Waar ben ik, hoe kom ik in dit restaurant?"
"Daar woon je toch", zeiden de omstanders. Maar zij begreep het niet. Dit was toch immers niet van haar. Ik woon hierboven, vertelde zij, aan de achterkant de trap op. Daar was een slordig, kaal appartement waar zij woonde met die Aziatische man. Zij voelde zich daar vaak alleen. Ook schaamde zij zich. Hij nodigde daar vaak vrienden uit die zij moest plezieren.
De mensen om haar heen vertelden: "Wij kennen een man die volgens ons jouw broer is. Wij zullen hem ophalen."
Toen hij er was vertelde hij haar: "Weet je niet dat jouw man waar je mee woont vele restaurants bezit en ook vele panden in zijn bezit heeft? Ook het restaurant waar je net hebt gedronken."
Zij schudde haar hoofd. "Hij is erg rijk", vertelden zij haar. Maar zij bezat niets en kreeg af en toe iets te eten. Alles wat ze bezat was haar afgenomen.
 
De vrouw was totaal aan het einde van haar Latijn. Het bleek dat de man haar regelmatig bezocht nadat hij haar had gekocht in het buitenland. Hij gebruikte haar en nu was ze weer zwanger. Hij zorgde niet voor haar. Ze werd alleen maar voorgelogen. Ze was erg geraakt door de berichten dat de man zo ongelooflijk rijk was en zij zo armoedig moest leven met haar kind. En hij bedreigde haar als haar kinderen groot waren, hij zou ze afpakken. Dan konden ze voor hem werken, dat bracht geld op.
 
In paniek rende ze weg. Haar zoontje achterlatend bij haar broer. Ze holde en holde en was alle begrip van tijd kwijt. Op de weg kwam er een enorme grote vrachtauto aan toen zij de weg op liep. Een enorme klap, hij raakte haar frontaal. Moeder en de baby in haar buik overleefden het niet...  
 
Nawoord:
Nu, vanuit Gene Zijde kijkt zij terug hoe oneerlijk zaken kunnen zijn. Hoe de ene mens de ander gebruikt voor eigen genot, zonder voor een ander te willen zorgen. Zo kon ze niet langer leven. Ze voelde zich zo goedkoop. Haar ziel is nu vrij, evenals de kleine baby. Vol liefde kijkt ze naar haar zoontje op de aarde die in liefde door haar broer wordt groot gebracht. Ze had geen andere keus. In wanhoop benam ze zich het leven, totaal verloren in een vreemd land. Nu heeft ze haar rust verdiend. Aan gene zijde is ze in liefde opgenomen.
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright ę 2002-2022

www.skyletters.net
all rights reserved