Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Levensverhalen
  Vorige pagina
 

Over dit thema

  Andere thema's
  Woordenlijst
  Rondleiding
   
  Kies een jaar
  en datum:
  __2021__
  __2022__
  06.01.22 
  27.01.22
  03.02.22
  15.02.22
  16.02.22
  07.03.22
  12.03.22
  12.03.22-2
  13.03.22 
  14.03.22
  04.04.22
  05.04.22
  27.04.22
  28.06.22
  19.07.22
  03.08.22
  16.08.22 
  09.09.22
  11.10.22
  13.10.22
  25.10.22
  07.11.22
   
  __2023__
  __2024__
   
   
   
   
   
 
Opgetekend: 25 oktober 2022

Voorwoord
Ik wil ook graag mijn verhaal vertellen, om het voorgoed los te kunnen laten.
Ineens stond mijn wereld op zijn kop. Ik wist, dit gaat nooit meer weg. Dit kan ik niet overwinnen…


 
Ik was een vrolijke moeder.
Gescheiden, en met mijn kinderen deed ik leuke spelletjes. Ik genoot ervan om het bos in te gaan, wij woonden vlak bij het bos, gewapend met een picknickmand. Dan voelde ik mij ook even kind. Vroeger thuis had ik een boomhut. Vele uren zat ik daar heimelijk met vriendinnetjes. Vooral de natuur was mij dierbaar. Verder leefde ik heel gezond, rookte niet en dronk af en toe gezellig een glaasje wijn. Kortom, ik was een zeer tevreden mens en kon terugkijken op een standvastige jeugd.
 
Wat leuk was het altijd om op bezoek te gaan bij opa en oma. Die straalden als ze ons zagen aankomen. Ook had ik een hele leuke baan. Ik werkte op een consultatiebureau, wat enorm leuk was met al die kleine baby’s en peuters. Wegen, meten, voedingsadvies geven. Ik voelde mij op deze manier moeder van vele kindjes.
 
Op een dag voelde ik mij niet zo lekker. Al geruime tijd was ik zo moe, meer dan normaal. Toch maar eens naar de dokter toe gaan. Die onderzocht mij grondig en dacht misschien wat bloedarmoed. Ook vond hij onder mijn oksels opgezette lymfklieren. “Dat moeten wij even nakijken”, zei hij en stuurde mij door voor een scan in het ziekenhuis.
Wat er toen gebeurde, mijn wereld stond gewoon even stil. Ik bleek borstkanker te hebben met diverse uitzaaiingen. En het kwam neer op een zeer korte levenskans.
Wat moest ik doen? Chemo, bestralingen…? Allebei stond het mij tegen. Ik besloot daarvan af te zien, mede omdat ik niet zo ziek wilde worden. Ik had liever kwaliteit van leven dan kwantiteit. En mijn mooie haarbos wilde ik behouden. Ooit zal ik in een kist komen te liggen, dan was ik nog mooi.
 
Toen ging het wel hard achteruit. Mensen om mij heen vonden mij dom, maar ik zei dat het niet opweegt tegen die korte verlenging. Als het mijn tijd is dan ga ik toch. Omdat ik gescheiden was moest ik met mijn ex afspraken maken over de kinderen. Die moesten zo goed mogelijk op kunnen groeien.
 
Op een bepaald moment werd ik bang, ik kon wel schreeuwen. Alles voelde zo anders. Alsof het mijn eigen lichaam niet meer was. Ik kon er niet meer van op aan.
En ook ging ik nadenken over wat er hierna met mij gebeurt. En hoe komen mijn kinderen terecht? Ik zou ze nooit zien trouwen en ik zou nooit oma mogen worden…
Ik huilde, beefde, en toch was er iedere ochtend kracht. Alsof ik opstond met een engel of gids om mij heen. Diezelfde gids verscheen voor mij en zei “ik neem je mee. Je gaat naar een nieuwe fase, naar het Grote Licht. Deze wedstrijd kon jij niet winnen…”
Lieve kinderen, dacht ik. Sorry dat ik er nooit meer zal zijn… En ik zweefde weg aan de hand van de gids.

Nu kijk ik terug. Ik zie verdrietige mensen. Ze konden en wilden mij niet missen. Maar mijn tijd was gekomen. Ik hoefde gelukkig die vreselijke pijn niet meer te ondergaan. Een harde les was het op de wereld, vol pijn en angst. Ik hoop dat ik het goed heb gedaan, ik wilde altijd zo graag een goede moeder zijn. Nu mag ik uitrusten. Of ik de juiste weg had gekozen, dat zal ik nooit weten. Ik had nooit verwacht dat mij dit zou overkomen…
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved