Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Boeken: index
Films: index
Titel: Zielensprong
Auteur: Guido Bindels
Aantal pagina's:  295
Datum opname:  5 juli 2009
   

"If love is a battlefield
I could use some weaponry
Or at least a shield."

Over het boek:
Walter is wielrenner en zijn droom de Tour de France te winnen, lijkt eindelijk werkelijkheid te worden. Tijdens de afmattende Tour denkt hij na over zijn leven en zijn huwelijk dat is misgelopen. Sinds zijn ontmoeting met de mystieke en spirituele masseuse Ra´kesa is niets meer hetzelfde. Hij voelt zijn bloed kolken en als een vloed van herkenning door zijn lichaam stromen. Walter raakt meer en meer verdwaald in oude dromen over andere levens.
Een spiritueel verhaal over liefde waarvoor hard gewerkt en gevochten moet worden. Een verhaal over warmte en genegenheid, angst en twijfel, trots en gevoel, zwart en wit, energieblokkades. Maar vooral een verhaal over loslaten en groeien.

Over de schrijver:
Als chef-sport van de Haagsche Courant reisde Guido Bindels ruim 25 jaar de wereld rond. Van Colombia tot Korea, van AustraliŰ tot Amerika, van Japan tot Canada. In die vaak zo egocentrische machowereld keek hij zoveel mogelijk voorbij de sportevenementen, sloeg zijpaden in en maakte kennis met de meest uiteenlopende culturen en gewoonten.
Door rovers achterna gezeten in het Andesgebergte, naar de sterren gereikt op Lake Louise en de diepgang gevoeld in Aziatische tempels: een cocktail aan ervaringen, waarbij Bindels ondervond dat er vele waarheden zijn. En dat groeien pijn doet en loslaten het moeilijkste van alles is. Waar je ook leeft op deze wereld, waar je ook geboren bent. Het bracht hem aan het schrijven van deze debuutroman, die inmiddels toe is aan een nieuwe, bewerkte druk.

Onze impressie:
Deze roman neemt de lezer in vogelvlucht mee door de evolutie van een zielenpaar. Episodes uit vroegere levens van deze zielen worden belicht en geplaatst naast het leven van nu. Als we ons bedenken dat dit een onvoorstelbaar lange tocht is lijkt het haast ondoenlijk om dit in een pocketformaat samen te vatten. Toch wordt de essentie van de ervaringen die de beide zielendelen met en door elkaar in de loop der tijden hebben opgedaan niet gemist. De lezer krijgt met deze roman een beknopt maar reŰel beeld van hoe tweelingzielen elkaar voortstuwen en elkaar voortdurend tot geestelijke groei aanzetten. Na vele eeuwen en lange, vaak barre avonturen wacht de bekende pot met goud. De ervaringen zijn opgedaan, de lessen geleerd, het examen is gehaald. Voor herenigde zielendelen geldt dan: 1+1=4. Dit is de smaak die achter blijft na het lezen van Zielensprong. Van harte aanbevolen!


Elikser Uitgeverij - www.elikser.nl
ISBN: 978 90 8954 09 28
Prijs: 18,50  Verkrijgbaar via de webshop van de uitgeverij.
 
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved