Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Copyright
Sponsors

uziek, net zo belangrijk als eten en drinken...
 
Op het skyletters web is veel muziek aanwezig en dat is niet zomaar.

Muziek: simpel gezegd een verzameling van bij elkaar passende geluiden die in een bepaalde combinatie een harmonieus geheel vormen... Nee, het is véél meer dan dat!
Muziek hoor je niet alleen, je voelt het óók. Muziek kan iets teweeg brengen, een emotie losmaken. En daarmee wordt muziek een beleving, een ervaring.
Of het nu een favoriet disco nummer van vroeger is waarbij je de neiging hebt om het volume even wat harder te zetten en mee te swingen, of het gaat om een mooi romantisch nummer met dito herinneringen, of het gaat om een mooie en aangrijpende tekst die gespeeld wordt tijdens een begrafenis. En er zijn nog vele andere voorbeelden te bedenken waarbij de juiste muziek ons hart aanpreekt.

Blijkbaar heeft muziek de eigenschap om ons te beroeren zodra er een 'aansluiting' ontstaat tussen de klanken, de tekst, de sfeer of eigenlijk de combinatie van dit alles en onze gevoelens. Bedenk maar eens welke muziek u in het bijzonder aanspreekt en vooral waarom.
Heel bekend is de ontladende werking van muziek in bijvoorbeeld een verdrietige situatie. Iedereen heeft dat wel eens meegemaakt of in de directe omgeving gezien. Maar het tegenovergestelde gebeurt ook, bijvoorbeeld bij een geweldig popconcert. De meeste bezoekers zijn na afloop dagenlang blij en positief gestemd, sommigen zelfs uitzinnig. Kunt u iets anders als muziek bedenken wat net zo veel goede invloed op een mens uitoefent? Wij komen niet zo ver.

Muziek is net zoiets als vitaminen: het gaat om de juiste soort, de juiste hoeveelheid en het juiste moment. Dat is voor ons allemaal verschillend maar de juiste mix is zonder twijfel bevorderend voor een evenwichtige geest.
 
Op uw gezondheid!
 
  De heilzame werking van muziek..
Als we eens serieus naar de uitwerking van muziek in ons dagelijkse leven kijken dan moeten we wel concluderen dat we daar eigenlijk niet buiten kunnen. De vele muzikale aspecten komen allemaal een keer aan de orde en de uitwerking ervan ontlopen we niet, 'dat gebeurt gewoon'.
Er zijn vele boeken geschreven over de geneeskrachtige werking van muziek en de therapeutische kracht daarvan. Jarenlang zijn deze ideeën afgedaan als 'new-age gebabbel'. De vele werkgroepen op dit gebied hebben dit echter overleefd en dat spreekt voor zich. En in feite hoef je niet zo héél erg ruimdenkend te zijn om te beseffen dat de juiste muziek op het juiste moment 'deuren kan openen' die anders gesloten zouden blijven. Dat klinkt behoorlijk therapeutisch maar tegelijk ook heel waardevol. Wat een mooie manier om blokkades los te weken, ja zelfs op te ruimen.
In het Oosten gaan ze nog een stap verder op dit gebied. Heeft u wel eens van 'Tibetaanse klankschalen' gehoord? Daarbij worden speciaal gemaakte schalen als een soort kerkklok aangeslagen, waarbij ze een specifieke trilling en geluid voortbrengen.
Die geluid- en trillinggolven hebben een heilzame uitwerking op de mens die behandeld wordt. Een echte therapievorm dus. En dat bestaat al héél erg lang.

Muziek spiritueel..
Bent u wel eens bij een live uitvoering van de Mattheus Passion geweest in een kathedraal? Wij verzekeren u dat de rillingen over uw rug lopen en dat u daar als een ander mens weer vandaan komt; vol goede gedachten en voornemens en met een verheven gevoel. Niemand weet wat zo'n muzikale beleving bij u teweeg brengt voor de langere termijn maar één ding staat wel vast: u bent er niet slechter van geworden..

Het Skyletters web is een site die zich vooral richt op teksten die via automatisch schrift zijn opgetekend. Maar wat zou u er van zeggen als muziek ook op deze manier kan ontstaan. Misschien is het dan beter om over 'geïnspireerd' componeren te spreken want er zal zeker een grote dosis eigen bijdrage van de maker aanwezig zijn. Maar een dosis 'inspiratie', in de tekst, de melodie of de gehele compositie is helemaal niet zo onwaarschijnlijk lijkt ons. Wat denkt u..?
 

De achtergrondmuziek die aanwezig is op het Skyletters web, is niet zomaar een verzameling nummers maar zorgvuldig uitgekozen omdat we van mening zijn dat de juiste muziek een aanvulling voor de inhoud van de teksten kan zijn. Daarom hebben we getracht een aansluiting te vinden tussen de nummers die gespeeld worden en de teksten die u op uw scherm te zien krijgt.
Er zijn vele artiesten die voor dit doel passende muziek gemaakt hebben. Vanzelfsprekend zijn er beperkingen aan de mogelijkheden op dit web in verband met technische en auteursrechtelijke zaken, maar we kunnen toch wel iets bieden in een redelijke kwaliteit. Op de 'muzieklisting' pagina hebben we een overzicht gemaakt van de artiesten en werken die we voor dit doel hebben gebruikt. Periodiek zullen we de selecties vernieuwen om u ook kennis te kunnen laten maken met andere schitterende en waardevolle muziek. Wij wensen u veel plezier.
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved